Forum

Topic: Overzetten speldata 3 verschillende HDD PS3

Anoniem's avatar

Hoi forumleden,

Ik heb vroeger een fat ps3 gehad, 80gb.toen die kapot ging een aantal jaar niets gedaan en nu toch weer begonnen op de super slim, 500gb van m’n broertje. Gisteren een mooie deal tegengekomen en een slim gekocht, 150 gb.

Nu wil ik eigenlijk de speldata van die 80 en 500 HDD overzetten naar die 150. Nu ben ik zelf redelijk een leek op dit gebied dus dacht gooi het even in een topic. Iemand enig idee of dit mogelijk is en zo ja wat de makkelijkste/veiligste manier is? Garantie van alle 3 de consoles is al verlopen.

Sorry als een soortgelijke vraag al een keer gesteld is of er zelfs een tutorial over is, lukte niet om optimaal te zoeken via mobiel.

Alvast bedankt gasten!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

10 reacties

 1. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  Er zijn wat verschillende manieren waar je gebruik van kunt maken, maar ik zal mij eerst even richten op de 500gb van je broertje gezien die nog werkt (neem ik aan).

  Niet geheel onbelangrijk om er even bij te vermelden, zorg ervoor dat je de laatste firmware al op de nieuwe ps3 hebt draaien.

  De data van de 500gb die je wilt overzetten kun je via een usb stick over kopiëren (het meeste dan, gezien er soms games zijn die het beveiligd hebben)…OF…als je psplus hebt kun je de save games in de cloudopslag toevoegen, aanmelden op je nieuwe ps3 en ze van de cloudopslag ophalen…OF…misschien wel het snelste, via een kabel tussen de 2 playstations. Meer daarover via de onderstaande link:

  http://manuals.playstation.net/document/nl/ps3/current/settings/transferutility.html

  Hoe dan ook het is flink wat werk dus trek er even wat tijd voor uit, in jouw situatie zou ik het via USB stick of cloudopslag doen (de laatste indien je psplus hebt). Gezien via de kabel er veel verloren kan gaan en ik neem aan dat je brertje ook gewoon wil blijven gamen 😉
  De gamedata (zoals dlc en patches)…die kun je beter opnieuw downloaden…gezien niet altijd alles herkend wordt of goed gaat.

  Voor de 80gb ps3 geldt, dat je helaas pech hebt voor zover ik weet. Je kunt niet de HDD overzetten in een andere ps3, die wordt dan namelijk gezien als een nieuwe HDD en geformatteerd.

 2. 8808 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @WJayW:Misschien een rare vraag als je de PS3 laat maken zou dat dan wel kunnen. Ik weet dat het niet realistisch is maar ik ben benieuwd.

 3. Anoniem -
  213.127.81..xxx's avatar

  @Flaming_Kaiser: dikke kans de dat je een lege hdd terug krijgt. Ik heb het zelf ook eens gehad.
  Helaas werkt het ook al niet om de hdd van een oude ps3 in een werkende te stoppen om dan te kopiëren. De hdd word dan helaas geformateerd 🙁

 4. 875 XP
  bliksum's avatar

  Of doe de 80 Gig in jou nieuwe ps3, en vervolgens zet de savedata over de een usb stick

 5. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  @bliksum: Dat werkt dus niet, omdat dan de HDD geformatteerd wordt.

  @Flaming_Kaiser: Als je de ps3 laat maken heb je grote kans dat de HDD ook gewist wordt. Maar, mocht dat niet zo zijn dan zou je theoretisch de savedate nog eraf kunnen halen. Je hoort ook vaak over de handdoek truc wat soms helpt…dit is natuurlijk geen garantie maar zou je kunnen proberen.

  Je wikkelt dan je kapotte ps3 in een handdoek, zet m aan zodat ie goed warm wordt… de bedoeling is dan dat de soldeerpunten weer smelten en zodra je m dan af laat koelen ie het weer zou doen. Punt is echter dat je dan wel moet weten wat er eigenlijk kapot is aan je PS3 gezien niet alles op te lossen valt met zo’n truc….maar he, kapot is ie toch al, dus wie weet is dat nog een gok die je kunt wagen.

 6. 8808 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @WJayW: Bedankt voor de info eigenlijk wel sneu dat er niet een simpele manier is om dit op te lossen.

 7. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  @Flaming_Kaiser: backups maken en cloudsaven is de beste oplossing denk ik. Jammer genoeg dat je dat zelf goed in de gaten moet blijven houden en dat je dus niet eenvoudig iets kan herstellen als je dat niet gedaan hebt…ik kan er helaas zelf ook over meepraten, ben meniggeen savegame verloren door een kapotte ps3.

 8. 8808 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @WJayW: Ik heb nu de autoupload aan staan als de PS4 uit gaat. Alleen op de PS3 had ik geen PS Plus eigenlijk altijd een back-up maken is het best.

 9. 21 XP
  Viali's avatar

  @WJayW: Bedankt voor je reactie WJayW! Data overzetten van de super slim naar slim ging vrij makkelijk middels USB.

  Wat betreft die 80gb, ik heb dus alleen nog maar de harde schijf met daarop oude speldata. Zoals jij al aangaf en op internet ook veelvuldig wordt gezegt is het nagenoeg een onmogelijk project om dit te mergen. In de basis kan je inderdaad niet een HDD vervangen in de ps3 zonder dat deze geformateerd wordt. Ik heb filmpjes gevonden waarbij het wel kan, maar daarvoor moeten de HDD’s incl ps-data dezelfde firmware versie bevatten. Heb de HDD ook al proberen uit te lezen op PC, helaas zonder resultaat. Was leuk geweest als ik deze data kon retrieven, maar geen noodzaak. Bedankt voor alle reacties!

 10. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  @Viali: Geen probleem, goed om te lezen dat het je in elk geval gelukt is. nou ja, deels dan, want die 80gb HDD is inderdaad een (zo goed als) onmogelijk iets om voor elkaar te krijgen. Veel plezier met wat wel gelukt is zou ik zeggen 😉