Forum

Topic: Ps5 probleem

Anoniem's avatar

Hallo,

Ik heb op mijn ps5 een vrij hoge inputlag. Bij games gelijk astrobot doet astro voor hij springt altijd een extra stapje waardoor er voor iets misgaat. Bij sackboy ook. Mk11 is ook traag in reactie.
Bij outriders beweegt mijn aim pas na een halve seconde. Als ik de rechter analog stick volledig naar recht duw, hoor je een klik (controller helemaal naar rechts) en dan pas beweegt het.

Als ik dezelfde controllers gebruik bij ezn kameraad is die input lag er niet …. Dus is het wss de ps5. We hebben allebei de sony xh90, dus daaraan ligt het ook niet.

Ik heb Sony hierover gebeld en ik moet mijn ps5 opsturen voor reparatie of vervanging.

Is er nog iemand die dit probleem heeft?

Grtjs

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

17 reacties

 1. 65 XP
  Nitebreed's avatar

  Hmm nee ik heb hier geen last van. Staan de instellingen van je tv hetzelfde als bij die vriend van je?

 2. 9 XP
  Bwacynic's avatar

  @Nitebreed:
  Ja, alles is hetzelfde. Gamemodus staat ook op. Als ik controller aansluit op kabel geeft het ook geen verbetering. Sony zegt dat ze dit probleem nog nooit hebben voorgehad. De input op ps4 reageert ook onmiddellijk. Heb het getest met outriders demo.

 3. 93 XP
  Marlon_o's avatar

  Ik zou een andere controller proberen op je ps5.

  Lijkt me dat dat het probleem is.

  Ik heb hier nergens last van alle koopt soepel en welvarend. Durf mijn ps4 bijna niet meer aan te doen…

  Maar Doe ik stiekem wel.

 4. 9 XP
  Bwacynic's avatar

  @Marlon_o: neen, hetzelfde probleem met alle 4 geteste controllers 😉

 5. 65 XP
  Nitebreed's avatar

  @Bwacynic: Je zou nog kunnen proberen om je PS5 terug te zetten naar fabrieksintellingen, kijken of dat het probleem verhelpt: https://www.ign.com/wikis/playstation-5/How_to_Factory_Reset_Your_PS5

 6. 9 XP
  Bwacynic's avatar

  @Nitebreed:
  Ook al allemaal gedaan. Denk dat ik hem toch maar best opstuur.

 7. 65 XP
  Nitebreed's avatar

  @Bwacynic: Hmm ja dat zou ik dan ook maar doen

 8. 480 XP
  Qurx28's avatar

  Wellicht word het draadloze signaal verstoord door iets in de omgeving. Dit zou je kunnen testen door je ps5 op een andere kamer te zetten en het daar weer te proberen, of eventueel bij je vriend.

  Of natuurlijk gewoon via een kabel. Je gaf al aan het aan een kabel te hebben geprobeerd maar het kan best wel zijn dat het alleen aansluiten via kabel van de controller het niet meteen over deze verbinding communiceert met je ps5. Je kan het nog eens met een draad proberen met deze optie aan:
  PS5 Settings > Accessories > Controllers > Communication Method > Use USB

 9. 9 XP
  Bwacynic's avatar

  Bedankt allemaal voor de tips. Hey probleem is eindelijk opgelost. Wat heeft de doorslag gegeven: de ps5 zelf getest op andere tv en dat was wel oke. Uiteindelijk alle kabels uit de tv getrokken. En dan de tv een factory reset gegeven (met alle kabels er nog in deed het niks). Na de reset enkel en alleen de ps5 erbij insteken, was de lag weg. Tis heel vreemd, ma ik ben vooral opgelucht dat het inorde is.

  Bedankt!

 10. 6747 XP
  7th-son's avatar

  @Bwacynic: zat er toevallig een externe schijf in de buurt? Laatst ook al iemand, maar dan op de ps4, die problemen had door een externe schijf!

 11. Anoniem -
  Anoniem-7937's avatar

  Tijd voor een nieuwe tv, geen budget tv.

 12. 6747 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-7937: als je niets nuttigs te melden heb, zeg dan niets.

  Sony een budget merk noemen terwijl dit een SONY PlayStation site is is toch wel lachwekkend

 13. Anoniem -
  Anoniem-3683's avatar

  Hier ook een XH90 gebruiker met een PS5. Misschien een domme vraag, maar maak je wel gebruik van de gamemode op de TV? Wat ook helpt is de Auto Picture Mode aan te zetten op de TV. In samenwerking met de PS5 werkt dat als een pseudo ALLM. Veel succes!

  *al opgelost lees ik net 🙂

 14. Anoniem -
  Anoniem-5170's avatar

  @Anoniem-7937: Hahaha. They see him trolling….

 15. 247 XP
  giovanni2903's avatar

  @Anoniem-7937:

  een tv van 900 euro met deze specs budget noemen. wss game je zelf op een monitor van 150 euro

 16. Anoniem -
  Anoniem-3058's avatar

  @Anoniem-7937: wat een domme lompe opmerking echt triest dat er hier weer al weer iemand op moet duiken die irritante opmerken doet maken die nergens opslaan. Het enige wat ik mij kan indenken waar dat het inputlag probleem bij dit type tv kan liggen is bij het android os wellicht dat daar een bug in zit. Zo heb ik met bijvoorbeeld mijn samsung tv ook een heel raar probleem gehad in combinatie met mijn PS4 Pro. heel vaak ging mijn PS4 vanzelf aan als ik mijn tv aanzette. Maar ook soms bij het wisselen van app op mijn tv. Met mijn PS5 heb ik dat probleem niet meer. Ik denk dat er of een bug in mijn PS4 pro zit of mijn tv of combinatie van beide heel raar maar soms kun je niet ontdekken waar dat een probleem zit.

 17. 6747 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-3058: zo heel raar klinkt dat probleem niet hoor. Klinkt als een HDMI-cec (link of hoe Samsung het ook noemt). Dat zorgt wel vaker voor rare effecten, vooral als je meerdere apparaten op die manier hebt staan