Forum

Topic: PSNOW PS5 Spellen

Anoniem's avatar

Deze maand zijn er twee spellen toegevoegd waar ook een gratis PS5 upgrade voor beschikbaar is. Het gaat om Borderlands 3 en Marvel Avengers als je denkt dat je hiervan een PS5 editie kan spelen kom je bedrogen uit. De gratis update is enkel en alleen te verkrijgen als je het spel gekocht hebt.
Dit vindt ik persoonlijk erg gek, Bij PS+ zou je nog kunnen zeggen dat je deze spellen “gratis” krijgt, bij PSNOW betaal je juist voor de spellen en waarom zou je dan geen gebruik mogen maken van de gratis update?
Bij de dienst van EA, EAPLAY, krijg je gewoon de PS5 sinds die beschikbaar is.
Voor de GAMEPASS van XBOX ben je maandelijks iets meer kwijt maar daar zit automatisch de dienst van EA bij, daar krijg je zelfs spellen vanaf de release(!).

Ik zou best voor een beetje extra willen betalen, maar dit voelt echt achterlijk en ouderwets aan dat de mogelijkheid niet eens bestaat. Alsof Netflix alleen nog HD streams zou hebben en niet de mogelijkheid zou hebben voor 4K streams.

Hoe denken jullie hierover?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

8 reacties

 1. 41 XP
  Mrduckie1988's avatar

  Nouja….. Het verschil zit hem denk ik in, of ze hem als ps4 of als ps5 game in de store zetten.

  als ik een game koop voor de ps4, is het altijd erg netjes om de ps5 update gratis te kunnen aanbieden, maar het is geen must toch? Je koopt ten slotte een ps4 spel.

  Als Sony een ps4 game als PS+ game erin gooit, heeft de ps4 EN ps5 speler er wat aan. Wanneer men een PS5 game erin gooit, heeft de PS4 gamer er (nog?) niets aan.

  Ik begrijp de discussie heel goed, maar het zou voor mij geen game changer zijn.

 2. 41 XP
  Mrduckie1988's avatar

  Overigens, nog even aan toe te voegen,

  Ik ben sinds de PS1 een PS-fanboy, eerlijk is eerlijk. Maar dit is wel van iedere generatie dat een console overstap altijd wat “problemen” met zich meebrengt. Het ondersteunen van oudere systemen, de discussie wat nu last-next gen was, zoals bij de PS3 -> PS4 destijds. Of games nog wel voor de oudere consoles uitgebracht gingen worden etc.

  Ik begrijp uiteraard beide kanten van het verhaal. En door het verhaal van de beschikbaarheid van de PS5 console, krijgt het ook een beetje een rare wending.

  Maar zoals ik het een beetje zie ; als je een Golf 7 kocht in 2012, of zelfs in 2016 ; kun je ook in 2017 niet langs de dealer om gratis een facelift te laten doen, die in 2017 uitkwam.

 3. 851 XP
  Morticuz's avatar

  @Mrduckie1988: Voor de meeste PS5 spellen, ook in dit geval, download je gewoon een extra update bestand zodat je de PS5 editie krijgt.
  IN de store staat Borderlands 3 er zelfs alleen in als de PS4/PS5 Combi. Hier is geen PS4 editie van te vinden, alleen als je hem via PSNOW download, ze doen dus juist extra moeite om het niet de PS5 versie uit te delen.

 4. 41 XP
  Mrduckie1988's avatar

  @Morticuz: Even voorop gesteld, ik weet niet hoe dit geregeld is tussen uitgevers en Sony. Hoe zoiets tot stand komt, wanneer het in PS now komt.

  Ik kan me voorstellen dat een uitgever zegt, alleen de PS4 versie (al dan niet voor bepaalde tijd) , om dan nog wel een ps5 versie te kunnen verkopen.

  Stel als voorbeeld , ik speel Fifa 21 als ps4 game op PSnow, die blijft misschien staan tot en met Juni 2021. Ben ik dan nog niet klaar met die game, zou ik kunnen overwegen om hem toch nog, (al dan niet fysiek) te kopen, en dan koop ik wel meteen de ps5 versie. Ik koop zelf ook geen ps4 edities meer, tenzij er geen ps5 versie is.

 5. 851 XP
  Morticuz's avatar

  @Mrduckie1988: Ik ben het deels wel met je eens hoor. Alleen het gekke vindt ik dat je geen gebruik kan maken van de GRATIS updates welke de meeste spellen hebben. Ik maak ook gebruik van EAPLAY, deze is altijd inclusief de PS5 update (in mei komt FIFA21). Ik snap best als straks GTA5 voor de derde keer uitkomt ik hier voor de derde keer voor zou moeten betalen omdat dit geen gratis update betreft.
  Maar waarom kan Gamepass dit wel en PSNOW niet?

  Ik wil gewoon de mogelijkheid, ook al betekend dat ik hier extra voor moet betalen, net zoals ik extra betaal voor 4k bij Netflix.

 6. 41 XP
  Mrduckie1988's avatar

  @Morticuz: Goed punt hoor, ik snap helemaal wat je bedoeld.

  Zo is denk ik ook in mijn ogen beter om PS+ op te delen in een standaard (online only) en “vip” versie, met bijv. de gratis games en kortingen etc.

  Ze zullen wel ergens de reden voor hebben om het zo te doen!

 7. 1169 XP
  Bass's avatar

  Ze adverteren duidelijk met ps4, ps3 en ps2 games streamen naar de ps5, ps4 of pc. Bedrogen kom je dus niet uit. Ze leveren wat ze zeggen.

  Dat er nog geen ps5 games of upgrades zijn bij ps now lijkt mij meer een kwestie van tijd en aanbod. Het zou me niks verbazen als ze in de loop van het jaar met een nieuwe of uitgebreidere service komen.

 8. 6730 XP
  stefan52a's avatar

  Laatst PS Now gehad, Battlefield 4 was ook de PS3 versie, ach ja, jammer maar het zij zo.