Forum

Topic: Sub acount PS4 omdat ik minderjarig ben

Anoniem's avatar

Helaas is PlayStation er achter gekomen dat ik minderjarig ben (15 jaar) ze hebben dus mijn acount geschorst. Ze vroegen of 1 van m’n ouders terug kon bellen en dat heeft m’n moeder gedaan die heeft gezegt dat ze voor elke game toestemming gaf en ze zei er ook bij dat mijn vader af en toe ook gamede op de PS4. Maar nu wordt alles dus op mijn vaders naam gezet en voor mij wordt er een SUB-acount aangemaakt. Maar ik vraag me af als ik dan wel mijn PS-plus en alle in game voortgang behoud? Kan ik ook gewoon verder gamen op m’n vaders acount? En kan je met een SUB-acount ook COD, Gta, WD2 en Battlefield spelen? Dankjewel voor het meedenken!

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

6 reacties

 1. Anoniem -
  145.120.181.xxx's avatar

  Ja, hij kan gewoon aanzetten dat je 18 plus spellen kan spelen.

 2. 273 XP
  Larsdemazz's avatar

  Ja dat kan. Als je vaders account het primaire account is op jouw PS4, kun je met een sub-account ook de games spelen die op je vaders account zijn gekocht.

 3. 5 XP
  milano_NL's avatar

  Okee… Maar blijf ik wel mijn progressie en trophies bewaren?

 4. 273 XP
  Larsdemazz's avatar

  @milano_NL: dan moet je je save data uploaden naar de ps plus cloud. ( wel je eigen PSN) en dan op het sub-account inloggen met PSN.

  Als dat lukt kun je al je save data weer terug download uit de ps plus cloud op je ps4. Succes!!

 5. 1549 XP
  Mithrandir's avatar

  Eerlijk gezegd denk ik niet dat je de voortgang behoudt, het nieuwe subaccount is namelijk een NIEUW account, en voortgang is account-gebonden. Het volwassen account zal dus de progressie hebben/behouden, het subaccount niet. Plus en alle games zijn op beide accounts speelbaar, mits het volwassen account als primair ingesteld staat. Mogelijk dat sommige games obv de leeftijd je alsnog blokkeren, ondanks dat je ouders aangeven dat je ‘mag’ spelen. Sommige devs zijn nogal angstig voor Amerikaanse toestanden, waarbij zij aangeklaagd worden als minderjarigen online narigheid overkomt.

 6. 6351 XP
  7th-son's avatar

  savegames zijn account gebonden.
  dus als je op jou originele account al je savegames hebt staan, en die geschorst is, zul je die savegames nergens anders op kunnen gebruiken.
  tenzij ze op die van je vader stonden, dan zou je daar op verder kunnen gaan.