Forum

Topic: Voorspelling: Microsoft verliest de console-war

Anoniem's avatar

Her en der doen geruchten de ronde dat de PS5 als een speer verkoopt.

Ook ik, ga mijn X One X verkopen en een PS5 aanschaffen.

Hij is gereserveerd.

De plaatselijke gameboer van Game Mania vertelde me dat ik langer op een PS5 zou moeten wachten dan op een X Series X.

“Met alle plezier,” antwoordde ik.

Ik heb het gehad met Microsoft, waarvan de big-boss een dubbele agenda heeft.

Hoeveel mensen denken hier hetzelfde over?

We zien het in de verkoopcijfers van de PS5, waarvan Microsoft haar verkoopcijfers angstvallig geheim houdt.

Los van alle controverse, verdient Sony het gewoon dat we een PS5 aanschaffen.

Het heeft een waar hart voor gamers, (dat zie je al in het design van de PS5 terug, waar de X series X, een kubus is)

Het word tijd dat wij als consument kritischer worden, en ere geve aan wie ere toekomt.

Heeft Microsoft net een monsterdeal gesloten, het opkopen van Bethesda Softworks, toch zal het niet baten.

De PS5 exclusives gaan ons laten zweven, ik ben daarvan overtuigd, want Sony heeft het ware hart voor gamers op de juiste plek, en dat zal in die games – net als het design van de PS5 – weerspiegelt worden.

Wat is jullie prognose?

Zijn er meerderen dat denken dat Microsoft in de problemen zal komen?

Wie weet wat er hier speelt, koopt uit principe geen X Series X.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

31 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-5742's avatar

  de keuze bij mij is heel snel gemaakt,namelijk games,exclusief of niet,xbox heeft niks te bieden gewoon,waarom zou ik een xbox nemen? gamepass is leuk,maar tot een bepaalde punt,want uiteindelijk draait het om die epische exclusieve games,die xbox gewoon niet heeft(behalve gears of war en halo? lol)

 2. 318 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-5742: Gamepass… De Netflix van games.

  Maar dan nog zijn het niet uw spellen.

  Ik koop mijn spellen liever zelf.
  Als ik een PS5 heb koop ik alleen nog maar fysieke disc´s.

  Ik heb overigens vernomen dat als je een X Series X koopt, en je niet online bent, geen spellen kan opstarten

  Bij de PS5 pleuris je de disc erin, en het speelt, zoals het vroeger altijd was.

  Als dan om wat voor reden ons internet uitvalt, kunnen we tenminste nog gamen.

 3. Anoniem -
  Anoniem-7744's avatar

  Series-X en S verkopen niet zo super goed. In sommige landen duiken de consoles steeds meer op in de winkels. Dit hoorde ik gisteren.

 4. Anoniem -
  Anoniem-3499's avatar

  We moeten juist hopen dat Microsoft het goed blijft doen.. dat houdt de competitie alleen maar sterker. Ik heb voor de PS4 & PS5 een Xbox360 gehad. En dat was in mijn ogen echt de betere console t.o.v. de PS3. Ik hoop gewoon dat Microsoft het goed blijft doen, dat houd Sony ook alleen maar scherp.

 5. Redacteur - 307 XP
  Sprony's avatar

  Ik mis de Xbox, maar na de 360 heeft Microsoft mij geen reden gegeven om nog een Xbox te kopen. De aankondiging van de Xbox One was dramatisch. Na Halo 4 was ik klaar met die serie en hetzelfde geldt voor Gears of War, waar ik na deel 3 ook genoeg van had. Racegames interesseren mij niet, tenzij het zoiets als Wreckfest is, dus bleef er nagenoeg niets voor mij over.

  Toen kwam Game Pass voor de pc en was letterlijk iedere bedenkbare reden voor mij om nog een Xbox aan te schaffen verdwenen. Ik heb Gears of War 4 en 5 op die manier toch vorig jaar weer gespeeld en veel plezier beleefd aan de Master Chief Collection. Dus als Microsoft met een exclusive komt, dan speel ik die wel op mijn pc. Jammer, maar helaas.

 6. Anoniem -
  Anoniem-5958's avatar

  Het verschil tussen Sony en Microsoft is dat die laatste niet afhankelijk is van de game divisie. Sony moet het echt van de games hebben terwijl Microsoft het erbij doet.

  Ja, sinds de 360 heb ik ook geen Xbox console meer gekocht maar MS heeft altijd goede hardware gehad. Qua games is het inderdaad behelpen maar MS blijft echt wel in de game markt, die gaan niet meer weg.

 7. Redacteur - 307 XP
  Sprony's avatar

  @Anoniem-5958: Sowieso gebeurt er niets met Microsoft. Die komen om in het geld. Game Pass doet het geweldig en die exclusives gaan ook echt wel komen. Tegenwoordig verneuken ze studios ook niet meer en die laten ze erg vrij, dus ik ben benieuwd om te zien wat Inxile, Obsidian en Double Fine met een groter budget en minder tijdsdruk kunnen doen. Ik zie Microsoft eerder de game streaming gigant worden ook al blijft hun hardware indrukwekkend.

 8. Anoniem -
  Anoniem-1966's avatar

  @Anoniem-7744: sterker nog,tijdens kerst lagen de nieuwste xboxen in de winkel lol(bcc dacht ik,medimarkt ook)

 9. Anoniem -
  Anoniem-8089's avatar

  @Sprony: joa de 360 was superfijn om te hebben en te spelen,vind nog altijd dat die controller de beste en lekkerste is,en qua exclusives ,die ene game gemaakt door 1 persoon,is een mastermove van microsoft

 10. Anoniem -
  Anoniem-5932's avatar

  @Anoniem-1966: Tijdens de kerst waren de winkels hier in NL gesloten. Laatste keer dat ik in een winkel was was in oktober om de ps5 te betalen en later nog een keer om de ps5 op te halen, vanaf september kwam ik al niet meer in het centrum om te winkelen. Het is nu alleen nog maar werken en thuis uit het raam staren. Dus de voorraden in de winkels voor sluiting heb ik niet kunnen zien.

 11. Anoniem -
  Anoniem-2320's avatar

  @Anoniem-8089: De 360 had een enorme slechte d-pad, de Xbox-One trouwens ook en bij de Series-X zal dit wel niet anders zijn.

 12. Redacteur - 307 XP
  Sprony's avatar

  @Anoniem-8089: Ja, ik ben persoonlijk een fan van de Xbox-controller. Heb er ook speciaal eentje voor mijn pc gekocht.

 13. Anoniem -
  Anoniem-5367's avatar

  TLDR: OP heeft een hekel aan Microsoft en probeert zijn ongefundeerde mening aan ons te verkopen met een lap onleesbare tekst.

 14. 10 XP
  jacco123's avatar

  @Anoniem-2320: Zal best wel.

 15. Anoniem -
  Anoniem-8140's avatar

  Mijn keus is snel gemaakt xbox de ps exclusief gaan de laaste tijd te veel op elkaar lijken het unieke is er niet meer echt
  En xbox heeft een gamepass met ea play er in op moment

 16. Anoniem -
  Anoniem-121's avatar

  Het is te hopen dat Microsoft niet in de problemen komt. Want dan verdwijnt concurrentie en is de consument de verliezer. Concurrentie blijft broodnodig, zeker omdat er maar zo weinig spelers op deze consolemarkt zijn.

 17. Anoniem -
  Anoniem-283's avatar

  @Sprony:
  Jammer? Voor Microsoft is je keuze voor pc ook prima. Ze verdienen daar ook op. Het XBox platform is gewoon een distributiekanaal voor hun content en services – net zoals iOS en Android.

 18. Anoniem -
  Anoniem-3771's avatar

  @Anoniem-121: Nintendo, Sony, Microsoft…. Hoeveel zou je er gehad willen hebben? Drie (of zelfs twee) giganten lijkt me meer dan genoeg. Versnippering (4, 5, 6 verschillende consoles?) en de daarbij behorende exclusives lijkt me een groter probleem voor de consument.

 19. Redacteur - 307 XP
  Sprony's avatar

  @Anoniem-283: Jammer, als in ik had liever een excuus gehad om de console te kopen, maar dat valt door de pc weg 🙂

 20. 811 XP
  rainking's avatar

  Ik hoop eerlijk gezegd dat Microsoft het deze generatie wat beter aan gaat pakken dan bij de vorige. Sowieso ben ik voornamelijk een PlayStation speler, maar andere consoles erbij voor de exclusives vind ik ook hartstikke leuk. Voor de originele Xbox en de 360 heb ik dan ook best een hoop spellen, maar voor de Xbox One helaas niet zoveel, terwijl er toch best een hoop in had kunnen zitten. De nieuwe Fable kan wel weer leuk zijn en The Medium vind ik er wel gaaf uitzien, maar voorlopig is dat nog niet voldoende voor me om een Series X aan te schaffen Het komende jaar kijk ik het dan ook nog even aan allemaal hoe dat zich verder gaat ontwikkelen.

 21. Anoniem -
  Anoniem-2914's avatar

  @Anoniem-5958: “Het verschil tussen Sony en Microsoft is dat die laatste niet afhankelijk is van de game divisie. Sony moet het echt van de games hebben terwijl Microsoft het erbij doet.”

  Serieus? Want Sony vekoopt zeker geen TV’s, andere media gerelateerde spullen. Ze maken ook geen films, produceren geen muziek en hebben ook geen Anime (Aniplex) studio. Nee, Sony is alleen afhankelijk van games.

  :-/ De comment van het jaar heeft u in ieder geval al in uw pocket!

  -Dipset1985- (kan niet inloggen)

 22. 263 XP
  TommyNL's avatar

  Heeft Jimke een nieuw account?

 23. 263 XP
  TommyNL's avatar

  @Anoniem-5958: gast verdiep je eerst eens in bedrijven voordat je onzin uitkraamt.

 24. Anoniem -
  Anoniem-9651's avatar

  ”Ik heb het gehad met Microsoft, waarvan de big-boss een dubbele agenda heeft.”
  -Je bedoelt toch niet Bill gates en die conspiracy van corona hoop ik ?

  Ik ben het helemaal eens met je stelling over de exclusives, die gaan zeker knallen. Uiteindelijk denk ik dat Sony simpelweg de betere (exclusieve)spellen heeft. Diverse games, developers met orginaliteit en artistieke vrijheid. Mooie dingen.

  Toch gaat Microsoft niet falen in mijn ogen. Ze zullen waarschijnlijk niet zoveel consoles verkopen als Sony, maar ze staan erg sterk met de Xbox Gamepass. Waardoor er niet altijd een console nodig is, zo kan je zelfs een moderne mobieltje al omtoveren tot ‘console’ met die Gamepass. Mensen die toevallig een pc hebben die recent/degelijk is, worden tevens niet gedwongen tot aanschaf van een console. Ze kunnen simpelweg de gamepass halen. Dus uiteindelijk is de Potentie er voor Microsoft dat er echt een hele boel apparaten Gamepass kunnen afnemen. Als je naast Bethesda’s verdere mooie deals sluiten en een gelikte marketing campagne opzetten, dan kan het hard gaan.

 25. Anoniem -
  Anoniem-709's avatar

  De voornaamste reden om voor de ps5 te gaan is omdat ik al veel games op de ps4 in mijn bibliotheek heb en al mijn vrienden ook op een PS spelen. Dan kan ik wel in mijn eentje op de xbox zitten, maar dan kan ik niet met ze spelen. En aangezien de PS4 het ruim gewonnen heeft van de Xbox in Nederland, zal dit voor de meeste mensen zijn.

 26. 318 XP
  Undergod's avatar

  Dankjullie wel voor de waardevolle reacties.

 27. 318 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-7744: Heb een Digital Foundry video gezien van Watch Dogs 3 op de X Series X en S.

  De X Series S werd door gebruikers als ‘garbage’ beschreven.
  Niet alleen is de resolutie lager, maar ‘scaled’ het moeilijk down van de X Series X.
  Tonnen pop-up.
  Ze noemden het ‘garbage.’

  Kan misschien met de tijd beteren, maar als dat systeem nu al sputtert…

 28. 318 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-3499: Daar heb je dan ook weer gelijk in.
  Competitie is en blijft belangrijk.
  Ik zie een shift van mensen die nu van PS naar Xbox overschakelen en andersom.

 29. 318 XP
  Undergod's avatar

  @Sprony: Jep, Halo 4 was maar magertjes.

  Ik ben overigens Inheritor (hoogste rang) in Halo Reach.
  Daar heb ik drie jaar lang tot een kot in de nacht voor moeten spelen.

  Halo 4 was nogal GeCalloffDuty-seerd.

  Halo Reach was ook de laatste Hali gemaakt door Bungie, en dat was eraan te merken.

  Wat is dat toch met Halo, vragen Playstation-gamers zich mogelijks af…
  Gameplay, maar hoe dan?

  In de meeste multiplayershooters, ben je zo goed als dood wanneer een vijand eens begint te schieten.

  In Halo, heb je door het schild meer reactie-tijd, waardoor je het vuurgevecht met ware skill toch nog steeds kan winnen.
  Maar dat kan je ook voorkomen.
  Je kan je creativiteit er gemakkelijk op loslaten.
  Zo kan je bijvoorbeeld een tegenstander met het plasma-pistool eerst van zijn schild ontdoen, (vereist skill, je hebt slechts één schot) waarna je hem met één schot van je hoofdwapen snel oplegt.

  Er zijn zeer veel scenario´s en gameplaymogelijkgeden…

  Ik heb de nieuwe Halo-trailer gezien.

  Mijn vermoeden is en was, dat de befaamde trailer, een CGI-filmpje was en hadden ze nog helemaal niets van Halo Infinite te tonen.
  Ze zijn na de trailer snel aan de ontwikkeling van het spel begonnen, (stond volgens mij in de diepvriezer om één of andere reden) en om het wachten wat draaglijker te maken, hebben ze gezegd dat ze het spel gaan laten draaien in 120fps.

  Zodat de fans zouden zeggen: “Nu begrijp ik waarom het zo lang op zich laat wachten, ze willen het in 120fps laten draaien.”

  Terwijl ze dat volgens mij pas na de trailer beslist hadden, om hun vel te redden.

 30. 318 XP
  Undergod's avatar

  @rainking: Goed idee.

 31. 318 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-2914: Eigrnaatdig dat Sony zichzelf zo overeind kan houden.
  Daarom is het belangrijk dat we nu een Playstation kopen, want Sony houdt zichzelf inderdaad overeind met de software.

  Dat wil zeggen dat Sony het volgens de consument verdient heeft, en ik sluit me daar bij aan.

  Het is wel een groot toestel, maar krachtige systemen, zijn altijd groot.