Special: Welke triple-A games zijn belangrijk?

Iedereen zal er minstens één in de kast hebben staan, een dikke triple-A game. Deze games zijn gemaakt door de grootste bedrijven en hebben dan ook miljoenen gekost. Natuurlijk zijn er enorm veel triple-A games en is het soms even lastig om te kiezen door het grote aantal releases., soms wel teveel tegelijkertijd. Daarom bekijken we in deze special per genre welke triple-A games nou echt een plek in je collectie verdient en waarom dan wel.

Hack and Slash

Houd je van gore, rondvliegende ledematen, vele liters rondspuitend bloed en razendsnelle gameplay? Dan zit je goed bij het hack and slash genre. Dit genre begon eigenlijk met Diablo, maar in de loop der tijd zijn er ook voor onze geliefde zwarte monster een aantal toffe hack and slash games gekomen. Eén game die eigenlijk in de collectie van iedere zichzelf respecterende PlayStation 3 bezitter moet voorkomen is dan ook God of War.

“God of War III is een bruut van een game”

De bovenstaande zin uit onze God of War III review brengt ons eigenlijk al gelijk naar de conclusie van deze game. God of War III en eigenlijk de gehele God of War serie kan en mag gewoon niet ontbreken in de collectie van PlayStation 3 bezitters.

God of War neemt ons mee naar de Griekse mythologie en laat ons via de Spartaan Kratos hier flink op in hameren. Kratos is een krijger die een flink appeltje te schillen heeft met zo’n beetje elke denkbare god en hij zal dan ook niet rusten voordat hij ze stuk voor stuk heeft afgeslacht. Kratos heet niet voor niets de God of War, want de beste kerel is zelf ook eens een god geweest. Kratos was echter te krachtig om te beheersen en de goden zonden hem na een korte tijd weer naar de aarde, als sterveling. Dit kan je natuurlijk echter niet zomaar flikken bij een Spartaan als Kratos en zo begint dan ook Kratos zijn missie om Mount Olympus te verwoesten in God of War III.

Met haar adembenemende  graphics, afwisselende gameplay, de gruwelijke aanvallen en speciale combo’s van Kratos is God of War een bloederige game die een plek verdient in het hart van elke hack and slash liefhebber.

I am the God of War! Wait, what?

Als je enige gelijkenis ziet in het bovenstaande kopje met die van God of War zie je niet dubbel, geen zorgen. We zijn namelijk beland bij de tweede game die hier ook thuis hoort bij de toppers in het hack and slash genre en dan hebben we het over het recent uitgekomen Castlevania: Lords of Shadow.

Iets wat iedereen opgevallen zal zijn tijdens het spelen van deze game is dan ook dat de game wel wat weg heeft van God of War. Deze game draait volledig om Gabriel Belmont, een krijger die een oorlog voert tegen allerlei wezens uit de schaduwen zoals weerwolven, zombies en skeletten. Deze wezens schakelt Gabriel echter met gemak uit door middel van zijn Combat Cross, een kruis aan een lange ketting die vast zit aan zijn armen. Juist ja, vandaar de God of War verwijzing.

Dit betekend echter niet dat Castlevania een slechte titel is. In tegendeel, Castlevania: Lords of Shadow neemt enkel de sterke punten uit God of War over en dan met name het gevechtssysteem en breidt dit principe vervolgens uit met een prachtig verhaal, schitterende cutscenes en vijanden waar je je regelmatig een ongeluk van zal schrikken. De makers van Castlevania hebben er goed aan gedaan om deze klassieke old-school game in een mooi en gloednieuw jasje te steken.

First Person Shooters

Hack and Slash is een erg populair genre en ook dit jaar hebben we weer een aantal toppers erbij gekregen, maar een genre wat echter ook bij jong en oud populair is, is het FPS-genre, ofwel de First Person Shooters. Al jarenlang, al sinds de eerste arcadekasten, zijn we al dol op het virtueel ervaren van een levensechte oorlog, zolang we er zelf maar geen kogels voor hoeven op te vangen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een groot aantal triple-A titels zich bevindt in het shooter genre.

Unleash the whirlwind of our land!

Aangezien dit een PlayStation 3 site is hebben we natuurlijk eerst aandacht voor dé shooter voor onze geliefde zwarte console. We hebben het natuurlijk over Killzone, de exclusive uit eigen bodem. Ontwikkelaar Guerilla Games verbaast ons al jaren met prachtige games die een heerlijke sfeer uitstralen en goed zijn voor flink wat uurtjes multiplayer pret.

Natuurlijk is iedere Nederlandse gamer zich bewust van de release van Killzone 3 begin 2011. Ook al hebben we nog vrij weinig gezien van deze game, is het op z’n zachtst gezegd wel een game die verplichte kost wordt, al is het maar vanwege het feit dat dit één van de weinige triple-A titels is uit Nederland. Als je nog niet overtuigd bent van de kwaliteiten van Killzone 3, kan je natuurlijk ook altijd nog deeltje twee proberen, wat sowieso een must-have is.

Welcome to B company

Als je shooter zegt, noem je eigenlijk drie games op de PlayStation 3. Ten eerste hebben we onze geliefde exclusive Killzone, ten tweede Battlefield en ten derde Call of Duty. Deze laatste twee zijn al tijden rivalen van elkaar en de laatste tijd gaat het dan ook hard tegen hard tussen deze twee games.

In Bad Company 2 volgen we weer het verhaal van de B-compagnie. Dit team lost alle vuile klusjes op van het leger en lijkt altijd eerder ter plaatse te zijn dan de rest. Gelukkig maak je zelf ook deel uit van dit team en is het als eerste aanwezig zijn een synoniem voor meer plezier voor ons.

Bad Company 2 is de laatste telg uit de Battlefield serie en dreef dan ook vrij vaak de spot met Call of Duty: Modern Warfare 2. De game moet het vooral hebben van de werkelijk prachtige graphics, de heerlijke surround sound effecten en de verfrissende gameplay. Eigenlijk is Bad Company 2 een shooter zoals een shooter hoort te zijn, compleet over de top en vol met prachtige explosies.

Call of Duty

We hebben Killzone en Battlefield gehad en dan blijft er nog één grote naam over in de shooter industrie. We hebben het natuurlijk over de beroemde Call of Duty serie. Sinds Call of Duty 2 worden shooterfanaten elke keer weer compleet weggeblazen door deze games en de Call of Duty serie verdient dan ook een eervolle vermelding in deze special.

De laatste Call of Duty, Black Ops, werd gemengd ontvangen door de pers. Bij ons kreeg de game een dikke acht, maar voor anderen was het de teleurstelling van het jaar. Dit neemt echter niet weg dat de Call of Duty serie het elk jaar weer flikt om een enorm toffe game neer te zetten die dan ook elke keer weer bovenaan de top tien te vinden is.

Stay tuned for more..

En dat was het al weer voor het eerste deel van deze special. Gelukkig hebben we nog een hoop genre’s te bespreken naast de hack and slash en shooter games en zullen we in het volgende deel onder andere bespreken welke fighters en action adventure games verplichte kost zijn voor elke gamer. Hebben we een bepaalde game gemist die volgens jou wel een plek verdient in deze lijst, laat dan vooral wat van je horen in de comments.

Boxshot God of War III

Killzone 3

Releasedatum:
19-03-2010
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
Video toont het dynamische God of War Anniversary thema
Gepubliceerd op 26 mrt, 2015 om 09:00
Fan start kickstarter voor God of War fanfilm
Gepubliceerd op 9 aug, 2013 om 10:02
God of War film leent de aanpak van Nolan’s Batman Begins
Gepubliceerd op 1 sep, 2012 om 12:00
Sony lanceert ‘PlayStation Collection’ in Noord-Amerika
Gepubliceerd op 29 aug, 2012 om 11:28
 1.    310 XP
  killbilspier's avatar

  KILLZONE 3 FTW

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Moet eerlijk toegeven dat ik bo eerst best kut vond maar het wel steeds iets leuker begin te vinden.

 3.    171 XP
  bobka007's avatar

  @myx : hetzelfde , eerst was da saai ma nu valt da nog mee

 4.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  @Myx: Ik vond m eerst geweldig en nu kut

 5.    120 XP
  vgamer's avatar

  Triple A als in meest overrate game (in het geval van GoW). Ik zie echt niet wat er zo goed is aan die games, ze zijn repetitief en saai. Over de andere (killzone en CoD) kan ik niet veel zeggen, alhoewel ik MW 2 al teleurstellend vond dus ik zie niet veel goeds in Black Ops.

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ben nog steeds erg tevreden met BF:BC2. Gratis VIP packs en nu ook weer een vette dlc vietnam

 7.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  black-ops vond ik eerst eigenlijk wel oke toen werd het saai en nu is het wel leuk bhelave dan dat kut kut kut multiplayer matchmaking gezijk.
  Daar ben ik maar weer terugverhuisd naar me oude vriend bad company 2 om de nieuwe maps enzo te spelen en wachten tot black ops gefixed is