Forum

Topic: Ex-advocaat Thompson hervat strijd tegen gamesuitgever

Anoniem's avatar

Voormalig advocaat Jack Thompson wil aandeelhouders van Take-Two Interactive oproepen topman Strauss Zelnick uit zijn functie te zetten. Thompson heeft Take-Two vaker op de korrel genomen, wegens de ‘gewelddadige’ games van de uitgever.

Voormalig advocaat Jack Thompson moest eerder dit jaar de juridische strijd tegen uitgevers van ‘gewelddadige’ computerspellen staken, maar zet zijn kruistocht met andere middelen voort. Thompson heeft aangegeven dat hij aandeelhouders van Take-Two Interactive, de uitgever van onder andere de Grand Theft Auto-serie, wil aanzetten tot een ‘revolte’ jegens Strauss Zelnick, topman bij Take-Two.

Voor dit doel heeft Thompson aandelen in het bedrijf gekocht, nadat hij ze eerder – vlak nadat een overname van Take-Two door Electronic Arts door Zelnick werd tegengehouden – had verkocht. De aandelen Take-Two waren destijds 26 dollar waard. Uit het feit dat de waarde inmiddels is gekelderd tot 7 dollar, blijkt volgens Thompson dat topman Zelnick – die eerder door hem een “incompetente en roekeloze gek” werd genoemd – een kapitale fout maakte door het aanbod van EA af te wijzen. Hoeveel aandelen Thompson gekocht heeft, is niet duidelijk.

Of Thompson daadwerkelijk is begaan met de aandelenkoers van Take-Two Interactive is twijfelachtig. Thompson is vooral bekend geworden doordat hij als advocaat jarenlang uitgevers van ‘gewelddadige computergames’ voor de rechter sleepte, in een poging dergelijke spellen te laten verbieden. Take-Two Interactive is daarbij altijd een belangrijk doelwit geweest, omdat de uitgever spellen uitbracht als Manhunt en Grand Theft Auto. Eerder dit jaar werd Thompson uit zijn functie gezet, omdat hij tijdens rechtszaken stelselmatig gerechtelijke bevelen negeerde, valse verklaringen aflegde en dito informatie verschafte.

Bron: Tweakers.net

Als er iemand game-verslaafd is is hij het wel:tease:

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

8 reacties

 1. 1250 XP
  Tommy88's avatar

  Hebben we een nieuwe redacteur?;P

 2. 6677 XP
  Myx's avatar

  Serieus ga dood ofzo, die man heeft echt niks te doen.

 3. 209 XP
  chrisnl's avatar

  wat een no-lifer staat toch op de doos bv. 18+ ofzo die gast heeft geen leven xD 😛

 4. 2623 XP
  nis-gens's avatar

  wat een ****** en een **** en ***** ik haat die gast

 5. 591 XP
  dajez's avatar

  lol return of the moron:P

 6. 1268 XP
  luctheman's avatar

  lol return of the moron:P

  hahaha

  lord of the faggits: Return of Thompson

 7. 14 XP
  KevinMaastricht's avatar

  Whaha wat een dwaas, Indd anders staat er geen 18+ op de spellen :p

 8. 1749 XP
  Shmet's avatar

  Zelf al staat er +18jaar op de doos, de minderjarigen kunnen hem zo kopen, ik versta hem wel een beetje, maar hij moet niet overdrijven :p