Forum

Topic: Help ps4 naar de getver

Anoniem's avatar

Beste,

Vandaag leek het mij een verstandig idee om mijn ps4 is een x schoon te maken. Elke x als ik mijn ps4 aan zette, dan leek het net alsof die opsteeg. Dus ik mn ps4 uit elkaar aan het halen. Tot ik op een gegeven moment mijn draadje van mijn omvormer van mijn moederbord/printplaat af trek. Dus nu komt er geen stroom meer door op mijn ps4, en doet ie dus ook helemaal niks meer. Ik heb al geprobeerd om dat stukje weer vast te solderen op mijn moederbord/printplaat maar dat werkt niet. Er is ook een klein stukje van die printplaat aan dat dingetje dat er vanaf gekomen is.
Hebben jullie misschien een idee wat ik zou kunnen doen, hoe ik dit zou kunnen oplossen? Ipv dat ik een nieuwe ps4 moet kopen.

Ik ben niet enorm technisch en al die vaktermen zeggen mij ook niet veel. Wat dat betreft ben ik een beetje een stumper. (Ben ik sowieso want ik sloopt gewoon mn ps4).

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes
Mrheadhunterz

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

11 reacties

 1. 2 XP
  mrheadhunterz's avatar

  https://ibb.co/n1ZRBCj

  Foto van de situatie

 2. Anoniem -
  Anoniem-2116's avatar

  1 groot voordeel is dat je nu het excuus hebt om een ps4 pro te kopen.

 3. 379 XP
  BK87's avatar

  Ik ben bang dat je toch echt een nieuwe moet kopen. Gelukkig komt black friday er weer aan

 4. 2457 XP
  peyj's avatar

  Zelfs als je als handig bent met solderen ben je in de meeste gevallen fucked. Wat voor PS4 heb je dan? Mijn eerste generatie PS4 heb ik nu al een paar keer open gemaakt om schoon te maken, maar dat is zonder open printplaten e.d. Ik zou wachten op een mooie black friday deal.

 5. Anoniem -
  Anoniem-7871's avatar

  Pspdokter?

 6. Anoniem -
  Anoniem-3729's avatar

  Wie haalt ook zijn ps4 uit elkaar.

 7. 2 XP
  MicHaeL_MonStaR's avatar

  @Anoniem-3729: Waarom is dat zo gek?… Ja, je “hoort” het niet te doen, maar sommige mensen willen/mogen er best aan sleutelen. Ik heb mijn PS3 Slim wel ’s uit elkaar gehaald om eindelijk ’s goed te zien hoe dat ding in elkaar zit en waarom de ventilator zo schreeuwt. – Ik ben overigens ook vrij technisch en altijd nieuwsgierig, maar ik zorg er dan ook wel weer voor dat ik niets kapot trek.
  Ik heb dan ook en klein beetje verbetering kunnen maken, zoals schuim onder de randen van de ventilator geplaatst zodat er wat minder herrie is, maar ik heb de kap ook los gelaten zodat ik ‘m eraf kan halen als ik het ding gebruik en de ventilator niet zo hard draait (doordat er dus meer koele lucht in het apparaat kan komen). Ziet er niet echt uit, maar ik vind het geluid van de ventilator met de kap erop echt verschrikkelijk.

 8. 2 XP
  MicHaeL_MonStaR's avatar

  @mrheadhunterz: Ik weet niet precies of het te repareren is, het moet te doen zijn en er is anders vast een of andere zaak die dat best zal kunnen.
  Maar, ik weet niet hoe goed je met electronica en solderen bent, maar als je te veel hitte toegevoerd hebt kan er ook iets zijn verbrand.

  Ik weet niet wat je voor een PS4 hebt, maar ik zou iedereen aanraden om mintens de meest recentelijke “Pro” te nemen. Niet alleen is dat het best qua prestaties, maar ook is het nu de stilste door een kleine aanpassing die ze aan het ontwerp hebben gemaakt.
  Ik heb ‘m toevallig voor bijna 300 Euro aangeschaft, want het was eind 2019 in de aanbieding (waar ik al heel lang op zat te wachten). Maar jammer genoeg is het ding deze tijd weer bijna overal zo’n 400 Euro, wat een veel te grote investering is voor een 4 jaar oud apparaat en vooral als je al een PS4 hebt gekocht (zelfs de “basis” versie). En ook, natuurlijk, nu het nog minder dan een jaar duurt tot de PS5 uitkomt, want als die misschien 500 of zelfs meer Euro’s zou kosten dan zou ik zeggen, bewaar die 300-400 Euro en investeer het in een PS5, vooral als die straks met PS4-spellen werkt.

  Maar nogmaals, ik denk niet dat jouw PS4 zo ver heen is (als je niet verbrand hebt). Het is een kwestie van een goede bron vinden, maar dat weet ik zo even niet. YouTube of Google or anders een speciaalzaak contacteren.

 9. 76 XP
  serdar's avatar

  In plaats van een nieuwe ps4 te kopen kanje beter hem laten maken even kijken wat dat gaat kosten als je nu een nieuwe ps4 haald hebje er weinig aan omdat dit jaar ps5 toch komt

 10. Anoniem -
  Anoniem-7252's avatar

  Ik heb pecies hetzelfde gehad. Ik ben naar de pspdokter geweest die heeft het gemaakt voor 65 euro met nieuwe koelpasta ertussen nu is me ps4 nog nooit zo stil geweest. Maar het kan gemaakt worden bij mij waren er ook 2 stukjes printplaat mee gekomen. Printplaat bestaat uit 8 lagen eerst laag plastic 2e laag koper en daarop moet het gesoldeerd worden. Succes

 11. Anoniem -
  ScottsPolf's avatar

  Electronic say-so. money now ottawa Plasma centres are actually private businesses and not common infirmary who then deal it to hospitals and other companies.