Forum

Topic: Het nieuwe forum, feedback topic!

Anoniem's avatar

Deel hier je feedback met ons over het nieuwe forum van PSX-Sense, zodat we alles op een algemene plek hebben staan.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

27 reacties

 1. 6634 XP
  7th-son's avatar

  Het “Nieuwste Berichten bekijken” gedeelte is een beetje een hutsekluts.
  Alles in een zeer klein lettertype onder elkaar wat het overzicht er uit weg haalt.

  Voor de rest is het even wennen, op een laptop in ieder geval.
  Geen idee hoe het het er uit ziet op een smartphone, maar daar zal ik later op de dag wel achter komen.

 2. 2457 XP
  peyj's avatar

  Het is heeeeeeel erg wennen. Voelt meer aan als comments geven op de frontpage. Overzicht mis ik nog een beetje, maar dat kan komen doordat ik nog moet wennen. Het enige wat ik zelf wel vervelend vind is het overzicht van alle topics. Tussen de verschillende topics staat overal een dun grijs lijntje. Helaas zijn mijn monitoren op het werk niet op en top, dus ik zie grijze lijntjes bijna niet, waardoor alles een groot wit geheel lijkt.

  Verder is het wel mooi gemaakt met de simpele icoontjes, alleen erg smal? Het stukje “Meest bekeken topics” zijn weer erg breed, waardoor de rest van het forum smal overkomt.

  Nog een aanvulling (het is echt net comments geven op de frontpage…). Het aanpassen van je bericht voelt heel ouderwets aan in een scherm vullend basic text editor.. Maar ik zie dat de XP is verdwenen. Nu kon je er niks mee, maar ik vond het altijd wel een leuke erkenning op het aantal berichten en reacties die je hebt geplaatst.
  Sterker nog, ik zie dat het is gerest :’). Nu nog maar 600 XP van de 1000+ die ik daarvoor had.

 3. 3363 XP
  PBJ85's avatar

  Hoe kan je ochtend beginnen met een mooi bericht? Nou laat 1 van je favoriete game sites zeggen dat ze een nieuw forum hebben. Helemaal top! Gelijk gekeken en ga daarom gelijk ook maar de klootzak uithangen! Sorry gasten! Ik hoop[ dat jullie dit zien als opbouwende kritiek en niet als het totaal aan gruzelementen slaan van jullie forum!

  Als verwent forum gebruiker op andere site’s (Gamingonly, PSNProfiles) en in het verleden ook Admin geweest bij 1 van de grootste RCT sites heb ik wat punten die ik graag anders zou zien om meer duidelijkheid te geven.

  1 van de zaken is het formaat. Lekker compact. De zelfde grote wordt gebruik als de nieuws berichten. Top. Want je hebt een idee dat het onderdeel is van de site. Het gevoel dat je niet naar de buurman wordt gestuurd. Ik ben er alleen niet kapot van. PSNProfiles heeft namelijk wel een forum bij de buurman. Breed waardoor ook overzichtelijker!

  Wat me opvalt is dat het forum zich spitst op gaming in het algemeen terwijl de site zich vooral met PlayStation bezig houdt. Voorbereidingen op de toekomst (enquête vraag komt opeens weer boven drijven)…. Maak het uitgebreid op de PS zaken en geef microsoft en nintendo hun eigen hoek…

  Geef elke game zijn eigen topic! Kort gezegt geef dit als opbouw;

  PS3
  -Games
  –a
  —Assassins creed 2
  —Assassins creed Black Flag
  –b
  —Bioshock
  –c
  —Call of Duty
  –Ect
  -Hardware

  PS4
  -Games
  –a
  –b
  –c
  –Ect
  -Hardware

  PSV
  -Games
  –a
  –b
  –c
  –Ect
  -Hardware

  PSN
  Op deze manier zal je denk ik veel meer overzicht krijgen en voorkom je dat er over 1 game tig topics worden aangemaakt…

  Gasten nogmaals ik draag jullie een warm hart toe! Ik ben hier dagelijks te vinden en wil jullie enkel helpen. Mochten jullie een totaal andere mening toebedeeld zijn dan zal ik de laatste zijn die jullie m’n rug zal toe keren. Een forum kan een ideale manier zijn om een mooie en hechte community neer te zetten van vaste gebruikers.

  Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben hoor ik ze graag!
  Keep Up The Good Work and Game On!

 4. 2457 XP
  peyj's avatar

  Nog een puntje is dat je erg veel moet scrollen in topics met veel (en vaak ook lange) berichten. Als je het laatste bericht wil bekijken dan kan je beter de scrollknop ingedrukt houden. Dan was het oude systeem dat je dan naar een andere pagina moet switchen sneller en fijner.

 5. 3363 XP
  PBJ85's avatar

  @peyj: sorry zal geen lange berichten meer tikken 😛

 6. 2457 XP
  peyj's avatar

  @PBJ85: Haha, ik kwam het tegen in andere topics :P.

 7. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  @peyj: Mee eens, misschien ook een pager o.i.d. aan de top van de pagina om snel naar het laatste bericht te kunnen gaan.

  Verder is het jammer dat de optie om uitgebreid te gaan is verdwenen (geen idee of dit nog terugkomt), waardoor opmaak van berichten niet echt meer mogelijk is… geen afbeeldingen, vette/cursieve/onderstreepte teksten (tenzij je wellicht de html tags gebruikt?).

  Maar verder is het wel netjes, het voelt wat meer als een geheel met de rest van de site nu alles inline dezelfde style hanteert.

 8. Management - 5164 XP
  M4GN3T's avatar

  @peyj: XP is alweer in balans, alle counters kloppen weer.

  @7th-son: Werken we momenteel aan!

  Rest van de feedback neem ik mee, ik kom zo snel mogelijk terug met een update hierover!

 9. 2457 XP
  peyj's avatar

  Het is ook lastiger om te zien waarop voor het laatst is gereageerd. Er staat wel een kopje “laatste activiteit” met datum en tijdstip, maar het laatst op gereageerde topic zou ook wel handig zijn. Misschien dat het kopje “meest bekeken” een overzicht daarvan kan krijgen, onder vermelding “actuele topics”. De meeste van de meest bekeken topics zijn best oud en ook niet altijd de meest handige (zoals support topics). Tot slot mis ik de tweedeling tussen PS4 games en console vragen.

 10. 2457 XP
  peyj's avatar

  Sorry voor de dubbele post, maar ik kan mn vorige bericht niet meer aanpassen (?). Maar ik zie dat nu ook mensen anoniem op het forum mogen posten? Ik vind dat best dapper, gezien de hoeveelheid trolls e.d. soms op de frontpage voorbij komen.

 11. 2425 XP
  ps4 ps4's avatar

  mooi.

  mvg

 12. 6634 XP
  7th-son's avatar

  @M4GN3T: quotes werken niet lekker op de smartphone in ieder geval.
  Krijg soms ook de melding dat ik te snel achter elkaar reageer, terwijl ik maar 1 reactie maak.

  Top dat je de recente reacties gefixt hebt!
  Keep it up!

 13. 2059 XP
  da_teamkilla's avatar

  Al een tijdje niet heel actief op PSX geweest, maar hopelijk kunnen jullie mijn feedback gebruiken:

  Pluspunten forum
  +Erg overzichtelijk/net geordend
  + Heeft een “clean” design, is niet te druk voor het oog
  + Past nu perfect bij de rest van de site

  Minpunten
  – Dit design is compleet gericht op mobiele platformen/tablets, wat ik als iemand die de site alleen vanaf een desktop checkt niet erg fijn vind:
  1. De icoontjes zijn gigantisch
  2. Met hoe weinig categorieen er nu zijn (8) zou ik eigenlijk niet hoeven te scrollen.

  Mijn mening:
  Maak het voor desktop gebruikers verticaal gezien allemaal wat compacter. Voor mobiele gebruikers zou ik wel een vergelijkbare layout houden. Helemaal mooi zou zijn als hier een instelling voor is zodat gebruikers zelf kunnen kiezen, vergelijkbaar met hoe je de homepage in kan stellen (de mijne staat altijd op “lijst”).

 14. 5410 XP
  PattyS3's avatar

  Strak design! Erg mooi. Ook dat een topic nu leest zoals een frontpage artikel vind ik goed bedacht. Alleen qua overzicht is het forum er toch echt wel minder op geworden. Een zoekfunctie lijkt ook te ontbreken, dit vind ik erg jammer. En hoe zit het trouwens met het invoegen van foto’s in je topics en tekstopmaak? Dit kan niet meer? 🙁

  Verder blijf ik hier over zeiken Roy, maar het logo van PSX-sense is echt aan verfrissing toe haha. Nou hoeft er echt niet een totaal nieuw logo te komen, want een flatdesign variant van het huidige logo ziet er al geweldig uit in mijn ogen. 🙂

 15. Management - 5164 XP
  M4GN3T's avatar

  @PattyS3: logo is aangepast 😉

 16. 5410 XP
  PattyS3's avatar

  @M4GN3T: Ja precies zo! Vet man. 🙂 Sta mij ff toe om de mierenneuker uit te hanger hoor, want ik denk dat het logo er nog net wat beter uit ziet als je de zwarte lijn / stroke om de letters weg haalt haha.

 17. 3 XP
  Jeroen13's avatar

  Kan iemand mij vertellen hoe ik een nieuw bericht kan plaatsen?

 18. Management - 1311 XP
  Dexter145's avatar

  @Jeroen13: Naar de categorie gaan waar je deze wilt plaatsen en daar staat bovenaan een knop om een nieuw topic aan te maken.

 19. 3 XP
  Jeroen13's avatar

  @Dexter145: Dank je.

 20. Redacteur - 2015 XP
  WJayW's avatar

  @M4GN3T:

  niet alle nieuw aangemaakte topics komen terug in een categorie, bijvoorbeeld het topic “Probleem online” (http://www.psx-sense.nl/forums/probleem-online-4/)

  hier is “geplaatst in:” leeg en de breadcrums bovenin tonen dan ook “Home>forum> > Probleem online”

 21. Management - 5164 XP
  M4GN3T's avatar

  @WJayW: Hier was ik van op de hoogte en had ik eigenlijk gefixt, als ik ’t zelf ook test met een gast-account of admin-account werkt het prima. Snap dus niet zo goed waarom ’t bij sommigen nog misgaat.

 22. 555 XP
  Crazygohan's avatar

  Persoonlijk vind ik de app zwaar on overzichtelijk geworden en erg lange laadtijden ineens hebben, heel erg jammer om de hele layout om te gooien.. Miss maar even kijken naar een andere game app

 23. 433 XP
  Hiska's avatar

  Op zich echt een verbetering, alleen 1 nadeel…

  In de vorige app kun je in het forum zo zien welke berichten nieuw waren of waar kortgeleden oo gereageerd was doordat ze dik gedrukt waren.
  Nu kun je wel naar nieuwe berichten gaan, maar dan zie je alle nieuwe berichten en niet per onderwerp.

  Verder m’n complimenten!
  Voordat deze app ge-update werd, had ik erg vaak vastlopers via de telefoon en tot nu toe nog niet weer gehad!

 24. 3363 XP
  PBJ85's avatar

  KICK!

  ik denk dat mijn bevinding het beste hier thuis hoort!
  Op de FP staat er onder de laatste 10 nieuwe forum topics een link naar het forum

  alleen als ik er op klik kom ik op de pagina
  http://www.psx-sense.nl/228152/forum-the-division-wordt-overspoeld-klachten-game-breaking-bug/

  Just to let you know!

 25. 2425 XP
  ps4 ps4's avatar

  @PBJ85: goed idee.

  mvg

 26. 2425 XP
  ps4 ps4's avatar

  ik ben van november lid. ik had juist mijn weg gevonden. in oude versie van het forum.

  mvg

 27. 1691 XP
  chronic010's avatar

  Maak het mogelijk om zelf je account te verwijderen. Dit moest ik via een pb naar jou doen maar ook dat werkt natuurlijk niet.