Forum

Topic: Patch Grootte games

Anoniem's avatar

Hallo allemaal,

Komt bij iemand anders op dit forum ook voor dat de downloads voor update zes keer groter zijn?

Mijn opslag is nu niet voller, maar het is wel vervelend om zo lang te wachten….

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

9 reacties

 1. 3243 XP
  PBJ85's avatar

  hoe bedoel je? 6x groter?

 2. 69 XP
  peessfor's avatar

  @PBJ85: Ik bedoel het aantal GB

 3. 437 XP
  Qurx28's avatar

  Ik heb voor mij DBFZ patch (meest recente patch die ik downloadde) niks gemerkt dat het 6x zo groot zou zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet daadwerkelijk naar de grote’s heb gekeken en vergeleken. maar ik had niet het idee dat het langer duurde dan normaal.

  Bij welke spel(len) ervaar jij deze groei in grote? Dit kan in mijn ervaring enorm verschillen per spel. Sommige spellen download je bijna gewoon opnieuw met een update. Volgens mij ligt het verschil voornamelijk aan wat er daadwerkelijk word geupdate. En dat is voor vaak niet compleet bekent voor de gebruiker.

  Een aantal bugs in de code is bijvoorbeeld niet zo groot. Maar als de update extra content toevoegt of updates in bestaande content (textures en/of andere grotere bestanden) dan word het snel groter.

 4. Anoniem -
  144.76.14.xxx's avatar

  Lijkt zo te horen wel alsof je in je ps4 een Xboxone heb, ik zal terug gaan naar de winkel als ik jou was.

 5. 6449 XP
  7th-son's avatar

  @peessfor: een patch kan alle maten hebben. In principe als er een bug of wat dan ook in een game zit en die word verholpen door een patch, dan schrijft hij natuurlijk over die data heen die al op je ps4 staat, en word de game dus niet (erg veel) groter.
  Met uitbreidingen is het uiteraard een ander verhaal.

  Maar 6x groter is wel heel specifiek, hoe kom je daar zo op?

 6. 69 XP
  peessfor's avatar

  @7th-son: @Qurx28: Bijvoorbeeld bij de laatste Fortnite update(6.00), bij mij was de update 11 GB groot terwijl bij mijn vriend (en veel andere mensen) was de update 3 GB. Natuurlijk kan dit een keer gebeuren, maar bij mij gebeurt dit vaak de afgelopen tijd.

 7. 6449 XP
  7th-son's avatar

  @peessfor: dat is wel heel apart.
  heb jij toevallig ook save the world? Al denk ik dat die bij iedereen automatisch word geinstalleerd, of je em nou hebt of niet, maar goed.
  Wat is het totale formaat van fortnite?

 8. 70 XP
  PSX-SENSE's avatar

  @7th-son: ja klopt volgensmij wordt save the world automatisch erbij gedowload en daar zijn ook heel wat nieuwe dingen in gekomen dus zou heel goed kunnen

 9. 69 XP
  peessfor's avatar

  @7th-son: @PSX-SENSE: Hij word inderdaad automatisch geinstalleert, ik heb STW niet. Fortnite is nu ongeveer 12.6 GB.