Forum

Topic: Performance van de PS5? 4K/ 60FPS/ RTX?

Anoniem's avatar

Hi allemaal,

Na het laatste filmpje van de uitleg van DMC 5 ben ik gaan twijfelen over wat de PS5 nou werkelijk aan kan en wat de standaard performance wordt in spelen.
Volgends het filmpje kan je resolutiekwaliteit en RTX inleveren voor FPS, de verschillende settings hieronder op een rijtje:

4K (2160p) / 30 FPS /met RTX
2K (1440p)/ 60 FPS/ met RTX
Full HD (1080p)/ 120 FPS/ zonder RTX

Denken jullie dat dit soort mogelijkheden de standaard worden voor de PS5?
Zo ja, wat wordt de beste setting om in te gamen?

Volgens mij is voor shooters 2K / 60 FPS het beste en voor singleplayer spellen zoals RDR 2 of de Cyberpunk 2077 4K/ 30 FPS het lekkerste spelen.
Als ik het fout heb hoor ik het graag.

Daarnaast ben ik niet goed genoeg technisch onderlegt om te weten wat de maximum is voor de PS5 om spellen te spelen qua performance wat betreft de CPU en de GPU en de rest. Hopelijk kan iemand mij gerust stellen dat de hardware meer dan genoeg in staat is om 4K met 120 FPS en RTX kan ondersteunen.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

15 reacties

 1. 994 XP
  jonas46's avatar

  4k/120fps en RTX kan je op je buik schrijven. Een apparaat dat minder kost dan een RTX gpu voor pc kan dit gewoonweg niet.

 2. 50 XP
  Nederhasj's avatar

  @jonas46: Ja was ik al bang voor, wat denk je van 4K/ 60 fps en RTX?

 3. 994 XP
  jonas46's avatar

  @Nederhasj: Dat moet volgens mij wel lukken indien de game netjes geoptimaliseerd is. Je moet in het achterhoofd steken dat het makkelijker is om een game te ontwikkelen voor een platform dat steeds dezelfde specs heeft tegenover een game pc die bij ieder persoon andere onderdelen kan bevatten. Maar hoger dan 4K/ 60 fps en RTX moet je niet verwachten hoor.

 4. Anoniem -
  Anoniem-5010's avatar

  Het is hetzelfde als wat nu het geval is: ligt er helemaal aan wat een ontwikkelaar voor elkaar kan krijgen. Je ziet nu al dat sommige ontwikkelaars 1440p 60 fps kunnen halen op de pro en anderen dat niet halen. Hangt er ook van af wat voor soort game het is. Naarmate ontwikkelaars de PS5 beter leren kennen hoe beter de games op grafisch niveau zullen zijn.

 5. Anoniem -
  Anoniem-7354's avatar

  @jonas46:
  4k 60 en rtx gaat zeker niet de standaard worden voor triple a games.
  Tuurlijk kan de ps5 die resolutie aan, maar dan wel met simpele games als minecraft ofzo. Wat overigens wel een topgame is:)

 6. 50 XP
  Prof_Bolletje's avatar

  Thnx allemaal voor de reacties, ik heb weer wat nieuws geleerd! 😀

 7. 6741 XP
  7th-son's avatar

  De developers zijn er ook nog niet zo lang mee aan de gang hè. Let maar op dat naarmate de leeftijd van de ps5 ouder word, de games beter er uit gaan zien en beter draaien. Zoals elke generatie.

 8. 50 XP
  Prof_Bolletje's avatar

  @7th-son: Dat is zeker waar, al verwacht ik wel van launchtitels dat ze een goede indruk moeten achterlaten van een dik verschil tussen de PS4 en PS5, en 60FPS en RTX zullen daar wel een goede bijdrage aan leveren, al helemaal als er dat gepaard gaat met 4K. Hopelijk is die eerste dag een groter wow-effect als die eerste dag van de PS4, want daar was ik toen niet echt super van onder de indruk.

 9. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @Prof_Bolletje: maar, bij welke console had je wel dat wow gevoel dan? Want tot nu toe is geen een generatie stap zo groot geweest voor zo’n gevoel.
  Je gaat in het begin ook nog geen groot verschil merken, zoals eigenlijk met alle generaties het geval is. Die komt pas later, zodra developers meer tijd en ervaring in de hardware hebben gestoken

 10. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  @7th-son: De stap van PS1 naar PS2 vond ik enorm, evenals de stap van PS2 naar PS3. De stap van PS3 naar PS4 was iets minder groot, maar wel evident in reflecties en licht. Om eerlijk te zijn… op basis van wat ik nu heb gezien aan PS5 titels, vind ik alleen Ratchet & Clank een wow-effect bij mij oproepen. Bij de andere games vraag ik mij af of dat nu werkelijk is waarvoor ik zou willen upgraden? Ik voel voor het eerst geen enkele hype voor de nieuwe generatie consoles..

 11. 6741 XP
  7th-son's avatar

  @A Gamer: er zijn nog maar weinig games die alleen op de ps5 uit komen én die zowaar gameplay hebben getoond.

  Ik vind de gaten tussen de consoles in niet groot hoor, het valt over het algemeen tegen. Mensen verwachten meteen het beste van het beste omdat het nieuw is, en zijn dan altijd weer teleurgesteld.

 12. 50 XP
  Prof_Bolletje's avatar

  @7th-son: PS2 en PS3 vond ik beide wel een goede upgrade, maar in het geval van de PS3 kocht ik er toen ook meteen mijn eerste HD tv er bij dus misschien kwam het wow-effect daar wel door. Ga nu overigens ook mijn TV upgraden over een paar maanden dus hoop dat er rond die tijd iets indrukwekkendere titels uit zijn.

 13. Anoniem -
  Anoniem-4073's avatar

  @7th-son: Uuu… bij de ps1/2/3 was er een enorme verschil. Naarmate we verder gaan gaat het meer om resolutie en fps die het verschil maken. HDR en dat RTX reflection gedoe, boeien mij niet zo veel.

 14. 50 XP
  Prof_Bolletje's avatar

  @Anoniem-4073: Resolutie is dus juist niet zo belangrijk als RTX, genoeg filmpjes op het internet waarbij wordt vergeleken wat het lekkerste gamed en dan FPS veel belangrijker is dan resolutie. Ik verwacht dat de games er in ieder geval een stuk mooier zullen uitzien met RTX.

 15. Anoniem -
  Anoniem-433's avatar

  4K / 60 FPS met raytracing is vrijwel onmogelijk. Tenzij de first party studio’s een manier weten te verzinnen zoals Guerrilla heeft gedaan met HZD waar bepaalde textures enkel worden ingeladen wanneer deze in beeld zijn, maar vooralsnog lijkt me dat vrij onhaalbaar.

  En welke beter is? Ik denk dat dit puur aan komt op je persoonlijke voorkeur.
  Sommige krijgen een hard plassertje van frame rates.. Andere vinden het weer belangrijk dat het plasje water op de weg de kleuren daarom heen absorbeerd en vervolgens weerkaatst..

  Voor ieders wat wils dus..

  Voor de FPS lovers zal 1440p / 60 FPS / Raytracing aan of 1080p / 120 FPS / Raytracing uit de gewenste setting zijn..

  Voor de mensen die het verschil niet merken tussen 30 of 60 fps (mede door de type spellen dat ze spelen) zal 4K / 30 FPS / Raytracing aan de gewenste setting zijn..

  Voor ieder wat wils dus..