Forum

Topic: PS2 – KLANK ZONDER BEELD

Anoniem's avatar

Hallo allemaal!
Ik heb 2 playstation 2’s gekregen van mijn papa (omdat hij ze toch wegdeed en nostalgie enzo).
Nu geen van de 2 geeft beeld werkt al krijg ik wel klank. Dit is getest op 3 tv’s van 3 verschillende leeftijden. Nu de component kabel heb ik nieuw aangekocht. De scart gebruik ik van mijn Wii (ik heb de scart nodig voor 2 van de 3 tv’s, en ook de scart werkt perfect bij mijn Wii). Bij mijn papa werkte ook beide playstations nog tot de dag voor ze bij mij terechtkwamen… Dus help? Ik weet echt niet meer aan wat het nog zou kunnen liggen.
Groetjes en al bedankt voor de hulp

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

6 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-2702's avatar

  De ps3 component kabel heeft andere instellingen nodig in de ps2 en anders krijg je geen beeld. Kan je niet de standaard kabel gebruiken die bij de ps2 zit..? en daarmee de instellingen veranderen.

  Update:
  -Druk je ps2 aan
  -Druk 1x naar beneden en daarna X (systeemconfiguratie)
  -Druk 3x naar beneden en daarna X (video uitgang)
  -Druk 1x maar links en daarna X (Y Cb/Pb Cr/Pr & RGB)

 2. Anoniem -
  Anoniem-6875's avatar

  Ook ja..! en laat het ons weten of het is gelukt… Succes 🙂

 3. 2 XP
  xSmienee's avatar

  @Anoniem-2702: @Anoniem-2702:
  Ik heb die kabel gekocht onder de zoekterm “kabel voor ps 2” en die zo gevonden. Helaas heeft mijn papa bij het ontkoppelen de originele kapotgetrokken dus dat is geen optie meer, maar jij denkt dus dat het aan de originaliteit ligt van die component kabel? Dan kan ik eventueel op tweedehands wel eens zoeken naar een originele…

 4. Anoniem -
  Anoniem-3411's avatar

  Ligt aan de settings zoals al aangegeven. Volg de stappen en kijk of dat het oplost, bij mij werkte dit in ieder geval goed.

 5. Anoniem -
  Anoniem-8475's avatar

  @xSmienee:
  De eerste 2 reacties waren beide van mij.

  Je moet gewoon de stappen volgen die ik neer heb getypt. Gebruik gewoon hierbij de componenten kabel die je hebt gekocht, let wel goed op dat je de video en geluid kabels goed aansluit.

  De originele kabel van Sony is normaal voor de ps3 bedoeld, maar werkt ook met de ps2. De kabel die jij hebt gekocht moet ook werken met je ps2.

  Als het niet lukt, vraag je aan je vader of hij je hierbij helpt.

 6. Anoniem -
  Anoniem-4562's avatar

  Ik neem aan dat het gelukt is? en dat je nu non stop aan het spelen bent op je ps2.