Forum

Topic: PS5 toch niet sneller dan Xbox Series X ?

Anoniem's avatar

Een test van Gamespot lijkt aan te tonen dat de PS5 toch niet sneller is qua laadtijden dan de Xbox Series X. De ssd van de PS5 was volgens Sony dubbel zo snel als die van de Series X, en toch is dit niet waar te nemen in de test. Bekijk de video zelf: https://youtu.be/pRRWsE3s46Q

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

28 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-9053's avatar

  Het gaat hier om oude games die niet geoptimaliseerd zijn voor de ps5.

  Xbox series x sterkste punt is de support voor backwards compatibility. Vandaar dat die games het al meteen wat beter doen op de xbox. Xbox is nou eenmaal goed in oude games draaien xD

  Spiderman voor de ps5 start op in iets van 10 seconden.

  Oudere ps4 games hebben een patch nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de ssd. Zoals je kan zien bij Days Gone.
  Destiny 2 bijvoorbeeld krijgt ook een speciale ps5 upgrade.

 2. Anoniem -
  Anoniem-2456's avatar

  Heb dit gisteren hier al ergens getypt.

  De Xbox-one games zijn meer geoptimaliseerd voor de Series-X. MS heeft hier véél tijd en geld in gestoken. Misschien dat sony nog met een update komt voor de ps5 zodat dit iets sneller gaat. Maar dat de Series-X hierin sneller is is wel een -1 voor sony. + ik begin steeds meer te twijfelen aan de PS5, en waarschijnlijk is de kans erg groot dat ik overweeg om een Series-X in huis te halen (wanneer MS met een beter model komt dan die lelijke zwarte kubus). Misschien stap ik als Playstation fan zelfs over 🙁

 3. Anoniem -
  Anoniem-1631's avatar

  @Anoniem-2456: Helaas is dit helemaal niet zo. De games die in deze video getoond worden zijn niet speciaal geoptimaliseerd voor de XSX. Microsoft wint hier gewoon dik zonder optimalisatie.

 4. 994 XP
  jonas46's avatar

  @Anoniem-1631: Ik dacht ook al dat deze niet geoptimaliseerd waren. PSX-sense mag hier gerust eens een artikel over maken vindt ik.

 5. Anoniem -
  Anoniem-2342's avatar

  @jonas46: Komt er ook nog aan

 6. 480 XP
  Qurx28's avatar

  @jonas46: @Anoniem-2342: Het duurt alleen altijd een paar dagen voordat het op psx-sense komt 😉

 7. Anoniem -
  Anoniem-4714's avatar

  Het gaat hier om games van de vorige generatie. Dit betekent niet dat games voor de nieuwe generatie ook langzamer zullen laden op de PS5.

 8. Anoniem -
  Anoniem-9298's avatar

  @Anoniem-1631: Het gaat hier om games die eruit zijn gepikt omdat deze sneller laden op de XBox Series X. Dat betekent niet dat alle last gen games langzamer laden op de PS5. Zo is Witcher 3 vele malen sneller geladen op de PS5 dan op de XBox Series X. Zal dus per spel verschillen. En dat betekent niet automatisch dat third party games die daadwerkelijk gemaakt zijn voor de PS5 en XBSX sneller zullen draaien op de XBOX.

 9. Anoniem -
  Anoniem-6286's avatar

  je zult maar een paar seconde extra moeten wachtten poeh hee….en die backwards compatibility kan me gestolen worden. enige ps4 games die ik nog ga spelen zijn de exclusives zoals TLOU 2

 10. 6741 XP
  7th-son's avatar

  Games die geoptimaliseerd zijn voor deze generatie gaan zeker andere dingen tonen

 11. Anoniem -
  Anoniem-6301's avatar

  @Anoniem-1631: Xbox0ne en Series-X lijken qua OS er op elkaar, dat is wat ik bedoel. Dus meer geoptimaliseerd klopt gewoon 😉

 12. 994 XP
  jonas46's avatar

  @Anoniem-6286: Het gaat hier niet over die paar seconden. Het gaat hem over het feit dat de SSD van de PS5 dubbel zo snel is tegenover die van de Series X, en dat de laadtijd op de PS5 alsnog ietsje trager is dan de Series X.

 13. Anoniem -
  Anoniem-9801's avatar

  @jonas46:
  Ik vraag me af of die dubbelen snelheid wel zoveel verschil maakt? Acces time is nagenoeg hetzelfde en hoeveel gb’s moet je per direct inladen een game te starten? De gpu van de Xbox is wel duidelijk veel sneller dan die van de ps5, toch een klein beetje jammer vind ik dat.

 14. Anoniem -
  Anoniem-9213's avatar

  De Xbox heeft enkel oude games die daardoor ook beter gebruik maken van de nieuwe technieken, Sony wil juist de nieuwe games beter laten uitkomen.
  Beide spelen dus mee.

 15. 3474 XP
  PBJ85's avatar

  Als je 5 secondes langer moet wachten vergeleken met de ander…. maar daar tegen wel games zijn die beter zijn…..

  Kortom is 5 seconde echt het waard?
  5 seconde op een mensen leven?
  5 seconde dat je even niet op een knopje van je controller kan drukken…

  Mensen wake up!
  als we op dit niveau zijn aangekomen om zaken met elkaar te vergelijken dan zijn we wel heel erg verwend geraakt in deze maatschappij van consumptie en lui worden…

 16. 994 XP
  jonas46's avatar

  @PBJ85: Het gaat hier niet over die paar seconden. Het gaat hem over het feit dat de SSD van de PS5 dubbel zo snel is tegenover die van de Series X, en dat de laadtijd op de PS5 alsnog ietsje trager is dan de Series X.

 17. 3474 XP
  PBJ85's avatar

  @jonas46: een Ferrari is sneller dan mijn Peugeot 308 maar uit eindelijk brengen ze me beide van A naar B en mag je niet harder rijden dan toegestaan…

  Als we de 2 op deze manier gana vergelijken dan hebben we het toch over de laadtijden. DE SSD is sneller… klopt. Enkel hebben ze dat niet enkel gedaan voor de laadtijden maar ook voor andere aspecten. Door de snelheid kan men ook andere aspecten van de game verbeteren. Waar bij Xbox een gehele wereld geladen moet worden genereerd de PS5 SSD enkel wat je op je beeld ziet. plus wat extra’s. Je kan de 2 consoles niet naast elkaar leggen. Ze zijn beide verschillend en hebben een andere aanpak dan enkel maar de snelste zijn. De visie op de aankomende generatie is anders. Maar ze zijn beide in 1 ding eens: Gaming naar een nieuw level tillen.

 18. Anoniem -
  Anoniem-7779's avatar

  @jonas46: het gaat hier om last-gen titels! EN niet alle games zijn sneller op de XBox Series X sommige zijn ook weer stukken sneller op de PS5. Je moet kijken naar games die voor PS5 en XBox Series X zijn gemaakt. Pas dan kan je iets zeggen over de snelheden van de SSD’s.

 19. Anoniem -
  Anoniem-8840's avatar

  @jonas46: je zegt zelf dat de SSD van de PS5 dubbel zo snel is maar blijft hameren op die ene 5 (oude) games die sneller zijn geladen op de Xbox terwijl er genoeg andere (oude) games zijn die sneller laden op de PS5.
  De PS5 SSD is op zn minst 2x zo snel en dat zal snel heel duidelijk worden in de komende maanden en jaren. Xbox series x zal vernederd worden als nooit tevoren hahaha

 20. 325 XP
  Colonski's avatar
 21. 994 XP
  jonas46's avatar

  @Anoniem-8840: Daar zou ik mijn hand niet voor in het vuur durven steken !

 22. Anoniem -
  Anoniem-5463's avatar

  @jonas46:

  Nouja…vernederd worden ze sowieso…in sales…as always 😉

 23. 711 XP
  Titer_0344's avatar

  Valhalla draait in ieder geval beter en sneller op de PS5. En dat terwijl de game speciaal voor Xbox was ontwikkeld XD

 24. Anoniem -
  Anoniem-2219's avatar

  Oh Microsoft heeft hun uitdrukking “Most powerful console” veranderd naar
  “Most powerful Xbox”
  Lol

 25. Anoniem -
  Anoniem-7641's avatar

  @Anoniem-8840: Dirt 5 loopt als een PS2 game vergeleken met de PS5 (Digital Foundry). Ik zei toch dat de Series X vernederd gaat worden, ps5 is nu nog enkel bezig met opwarmen want straks met echte nex gen games gaat het echt pijnlijk worden voor de Series X 🙂

 26. Anoniem -
  Anoniem-8276's avatar

  Die dubbelen SSD snelheid daar ga je weinig van merken. 2.5 gb’s inladen is voor elke game snel genoeg. De Xbox is uiteindelijk de snellere console.

 27. 320 XP
  Undergod's avatar

  Wilde het ook zeggen, in mijn zoektocht naar het moppen- en raadseltopic…

  Het is inderdaad mogelijk dat developers meer tijd nodig hebben met de SSD om daadwerkelijk snellere prestaties neer te zetten.
  Of zoals de meesten hier aanhalen: niet geoptimaliseerd.’

 28. 320 XP
  Undergod's avatar

  @Anoniem-8276: De Xbox is de snellere console, in rekenkracht.
  Ik durf Sony wel te geloven, maar je kan ook gelijk hebben.

  Toch denk ik dat de snellere SSD van de PS5 uiteindelijk toch een beetje winst zal boeken.