Forum

Topic: PS5 zoemend geluid disc drive

Anoniem's avatar

Mede PS5 gebruikers,

Ik heb een vraagje aan jullie. Want sinds de grote firmware update van de PS5 komt er opeens een zoemend geluid van me disc drive als ik een PS5 disc erin doe en soms komt dat geluid ook terug als ik een PS5 disc erin doe om die game te downloaden. ik heb dit nog nooit eerder gehad. Ik heb dit alleen met PS5 disc’s en heb het getest met PS4 disc’s maar dan komt dat geluid er niet. Ik ben wel een keer aan de voorkant van de disc drive dichtbij langs geweest met perslucht maar ik denk niet dat dat het probleem heeft veroorzaakt. Hebben jullie daar ook last van dat geluid van jullie disc drive? En wat kan er eventueel aangedaan worden?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

19 reacties

 1. 6781 XP
  7th-son's avatar

  Perslucht zou ik sowieso niet gebruiken. In je drive. Zo blaas je de stof er natuurlijk in, en niet uit.

  Het zoemende geluid is mij nog niet opgevallen om eerlijk te zijn.
  Is dit als je in de desbetreffende game zit of ook in het hoofdmenu?
  Bij dat laatste heb ik zo te horen geen last van gezoem

 2. 1 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @7th-son: Nee heb me perslucht ook niet in me drive gedaan juist ervoor maar best wel dichtbij. Dat is toch geen probleem dan?
  Met dat zoemende geluid heb ik gewoon in het hoofdmenu en in de game. Maar het gaat weg als de disc drive stopt met het draaien van de disc. Dus dat duurt zo’n 10 a 20 seconden. Soms met downloaden komt het ook heel effetjes.

 3. 6781 XP
  7th-son's avatar

  @RyanNL_PS5: dat lijkt mij toch vrij normaal dat je dat hoort. Je drive is aan het draaien, en dat is mechanisch. Ik denk niet dat het mogelijk is om het echt muisstil te laten doen.
  Het schijnt wel een dingetje te wezen bij de ps5 dat dit geluid hard is. Maar ik vind het persoonlijk erg meevallen.
  En wat is hard? De PS4 maakt aan alle kanten meer herrie dan de ps5. Misschien omdat je nu de ventilatie amper nog hoort, horen mensen dit ineens ook? Ik heb geen idee..

 4. Anoniem -
  Anoniem-940's avatar

  @7th-son: Ik heb hetzelfde probleem maar zolang hij doet waar ik hem voor gehaald heb stoor ik mij er niet aan en als ik aan het gamen ben valt het me toch niet op

 5. Anoniem -
  Anoniem-940's avatar

  Hoi!

  Dit is een veel voorkomend “probleem” disc whine wordt het ook wel genoemd.
  Je kan er verder niet veel aan doen..

  Succes!

 6. Anoniem -
  Anoniem-5951's avatar

  @Anoniem-940: Jij bent in de war met ‘coil whine’, alleen is dat heel wat anders. De disc maakt gewoon lawaai, maar heeft verder geen naam.

 7. 55 XP
  Tranquilo's avatar

  Ik had ook na die update gekloot ermee. Maar dat geluid bij het opstarten en af en toe tijdens het gamen had ik al. Je krijgt bijna t idee dat ie dan opstijgt. 😉 maar dat geluid na die update was bij mij meer wel dan niet aanwezig. Wel zacht, maar f.. irritant. Het werd gek genoeg minder toen ik m iets anders op de standaard plaatste. Hii staat dus nou enigszins schuin (horizontaal), maar dat geluid is bijna weg. Als ik m weer precies ‘goed’ plaats, dan is dat geluid weer terug. Voor die update nergens last van. Vaaaggggg.

 8. 1 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Dat heb ik dus precies hetzelfde. Voor de update nergens last van gehad en nu opeens heb ik dit. Misschien een idee om het te kunnen fixen? Of gewoon wachten op een nieuwe firmware update?

 9. Anoniem -
  Anoniem-4552's avatar

  @Anoniem-940: zo denk ik er ook over en hij doet het nog fantastisch

 10. Anoniem -
  Anoniem-4164's avatar

  mijn PS5 de disc drive maakt ook geluid maar zolang hij het doet waarvoor ik hem heb gehaald hoor je mij niet klagen

 11. Anoniem -
  Anoniem-7163's avatar

  Ik had in het begin een raar zoemend geluid op mijn PS5, durf niet te zeggen of dit hetzelfde is als dat jij nu ervaart. bij mij werkte het om de console op een muismat te plaatsen

 12. 55 XP
  Tranquilo's avatar

  @RyanNL_PS5: Bij mij werd het een stuk minder (zachter) toen ik dus de PS5 iets verplaatste op de standaard. Volgens mij heb ik het gek genoeg ook niet bij alle discs. Ik ben nou met wat gedownloade games bezig, maar ik zal nog is kijken.

 13. 1 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Hoe bedoel je precies met het verplaatsen van je standaard? Heb jij hem dan liggend of staand je PS5?

 14. 1 XP
  RyanNL_PS5's avatar

  @Tranquilo: Laat het maar weten als je alles enzo heb getest!

 15. 55 XP
  Tranquilo's avatar

  @RyanNL_PS5: ik heb de PS5 liggend, dan ligt het los op de standaard. Net 3 discs getest, al dan niet erg lang. Ik heb het vooralsnog alleen met The Division 2 (PS4 disc met PS5 upgrade) Weet t verder ook niet, alleen dat anders neerzetten bii mij iig wel wat hielp.

 16. Anoniem -
  Anoniem-2074's avatar

  Probeer je ps5 eens op te tillen en hard op de grond te gooien, dat hielp bij mij tenminste erg goed. Nee 😉 Mijn ps5 maakte vanaf dag 1 al herrie. Gebruik hem al heel lang niet meer, maar volgens mij maakt hij na de laatste 2 updates minder lawaai.

 17. 6781 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-2074: als je ps5 zon herrie maakt zou ik die maar eens voor reparatie naar Sony sturen. In vergelijking tot alle ps4s die ik gehad heb is de ps5 muisstil

 18. Anoniem -
  Anoniem-8388's avatar

  @7th-son: Dan krijg ik waarschijnlijk zo’n gerepareerd ding van iemand anders terug. Het ding heeft 2 jaar garantie, dus ik wacht wel af totdat de voorraden oké zijn.

 19. 6781 XP
  7th-son's avatar

  @Anoniem-8388: dan gaat het alsnog zo.
  Dat gaat ook zo met de PS4 slim (weet ik uit ervaring)