Forum

Topic: Sony OLED HDMI 2.1 echt zo belangrijk voor PS5?

Anoniem's avatar

Beste vrienden en vriendinnetjes, ik heb een vraag over HDMI 2.1. Hier en daar beweert men dat als je nu een nieuwe tv koopt, het belangrijk is erop te letten dat deze HDMI 2.1 ondersteunt. Ik koop altijd Sony televisies. Mijn huidige is 8 jaar oud en ik overweeg ‘m te vervangen. Iedereen wijst naar de LG C9, goed voor gaming, HDMI 2.1, etc. Maar ik vind het design t.o.v. de Sony tv’s niet mooi en ben eigenlijk altijd blij geweest met mijn Bravia’s. De designs zijn vaak zo tijdloos, dat ik mijn 8 jaar oude tv mooier vind dan veel van de huidige tv’s op de markt, die allemaal op elkaar lijken.

Dus. Vormfactor is belangrijk voor mij. Het moet OLED zijn. Ik wil daarom de Sony AF9 of AG9 kopen. Beeldkwaliteit is top. Geluid is goed, waardoor ik niet per sé mijn buren lastig hoef te vallen met een 5.1 opstelling. Response is 27 ms, wat niet het snelste is, ik betwijfel dat 5ms verschil zo bijzonder veel uitmaakt. Er zijn nog wat additionele functies, maar ik schakel geen internet in op mijn tv, dus dat boeit me niet zo. De kanttekening is, dat bij Sony de linkerhand niet schijnt te weten wat de rechterhand doet. Of lijkt dat maar zo? HDMI 2.1 is niet aanwezig, ook niet in de later dit jaar te verschijnen OLED-panelen. Ik lees dat HDMI 2.1 een go-to is voor 4K 120Hz met VRR met de Playstation 5. Is dat zo? Als dat zo zou zijn, waarom brengt Sony dan amper tv’s op de markt met HDMI 2.1 en moet ik daarvoor een LG kopen om op een Sony console te gamen?

Er zijn mensen die beweren dat de next-gen helemaal niet krachtig genoeg is voor 4K 120Hz en waarschijnlijk alleen een gare indygame dat kan produceren. De games die nu zijn getoond, Horizon, Ratched and Clank, Spiderman, draaien naar het schijnt nog gewoon 30 fps. Er wordt getwijfeld aan de noodzaak van HDMI 2.1 door sommigen, terwijl anderen erbij zweren.

Waar ik niet op zit te wachten, is dat er straks een PS5 Pro verschijnt, en ik in een vergelijkbare situatie als nu zit, waarbij ik een tv heb die geen 4K afspeelt, laat staan HDR heeft. Eens in de 8-10 jaar een nieuwe tv vind ik oké, maar ik ga niet halverwege de gen een andere tv kopen omdat Sony dan pas met HDMI 2.1 komt.

Mijn vraag concreet (en s.v.p. alleen adviseren als je bekend bent met de inhoud): wat adviseren jullie mij? Nu een AF9 of AG9 te kopen omdat HDMI 2.1 niet per sé nodig is, of een jaar te wachten totdat Sony’s rechterhand de linker heeft aangetikt en ze ervoor zorgen dat hun tv’s volledig compatibel zijn met hun consoles? Dan daarbij, hoe belangrijk is 120fps? En biedt VRR echt zo’n groot voordeel?

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

33 reacties

 1. Anoniem -
  Anoniem-6319's avatar

  Ik had presies het zelfde idee/gedachte over dit onderwerp. En ik heb de besluit door gehakt om een 4k.tv te kopen. (Oled is voor mij te prijzig) met gewoon wat nu op de markt is. En ik wilde perse een Sony tv, omdat die het mooiste beeld en vormgeving heeft in mijn mening. Eigelijk door dat ik hoorde dat de nieuwe valhalla niet eens boven de 30 FPS komt. Dan komt de andere nieuwe games ook niet daar boven. De meeste bedrijven gaan voor de graphics hoogtepunten. Ik denk dat pas na deze nieuwe gen wat op de markt komt. Daarna!, dit pas de toekomst word en niet in deze aankomende nieuwe generatie. Anders was er meer keus geweest op de markt met tv’s. Terwijl er alleen LG daarvoor nu beschikbaar is. Met alle nieuwste en beste features en dat is gewoon raar. Presies nu in deze tijd met de nieuwe consoles die op de binnen deur mat ligt bijna.

 2. Anoniem -
  Anoniem-4515's avatar

  Lees dit maar door, hopelijk helpt het je:

  https://www.pu.nl/artikelen/feature/tv-updates-alles-over-hdmi-21/

 3. 1230 XP
  Jason28's avatar

  Ik begrijp nooit zo goed waarom vormgeving belangrijk is bij een TV, het zijn allemaal platte schermen en het verschil is alleen maar te zien als de tv uit staat. Het gaat toch om de specs van een tv, toch niet hoe de tv eruitziet als deze uit staat? Hoe dan ook, je kan altijd wachten tot er weer een betere uit komt, maar je zal altijd achter lopen als je een TV koopt, want er is elk jaar wel weer een nieuwe gimmick bij gekomen, ik had 5 jaar geleden een van de eerste 4k televisies, zat helaas geen HDR op, heb hem nu ingeruild voor een C9, ben er zeer tevreden mee, maar ik weet ook dat er nu alweer van alles aan komt die er niet op zit, HDR+, 8K, noem het maar op wat voor ellende. Als je echt het nieuwste van het nieuwste wilt moet je om de 4 jaar een nieuwe tv kopen helaas. ik vraag mezelf ook af of HDMI 2.1 een meerwaarde heeft, ik denk dat we het pas weten zodra de consoles uit zijn en er games voor zijn. Ik zou altijd zeggen, koop de meest toekomstbestendige tv met de meeste opties en let niet op design of merk. Maar goed dat is natuurlijk persoonlijk. Succes in ieder geval.

 4. 480 XP
  Qurx28's avatar

  Ik ben er vrij van overtuigd dat de (playstation) ‘grote AAA’ games geen 120 frames gaan aanbieden, vooral omdat het lijkt dat de meeste maar 30 gaan worden. Ik denk dat het met een PS5 PRO ook maar op 60 fps gaat blijven hangen. Maar dat is mijn persoonlijke mening en ik kan er niks met zekerheid over zeggen op dit moment. Je ziet nu steeds vaker dat games ook beschikken over een performance mode. Dus een 120 fps performance mode voor een ps5 pro is misschien toch niet helemaal gek.

  Het grote verschil tussen HDMI 2.0 en 2.1 is de bandbreedte van 18 Gbps (HDMI2.0) naar 48 Gbps (HDMI2.1).
  Om 4K op 120 fps te kunnen tonen, heb je inderdaad HDMI 2.1 nodig. Het is te veel data om over een 2.0 over te dragen.
  https://www.sony.nl/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/kd-65af9/specifications
  Hier op de specificaties staat ook aangeduid dat de 4K resolutie maximaal op 60 hrz kan op die tv.

  ik vond deze pagina ook wel informatief, misschien heb je wat aan deze informatie om je te helpen met je keuze: https://www.homecinemamagazine.nl/2019/04/hdmi-2-1-op-welke-televisies-zit-het-en-heb-je-het-nodig/

  Het hangt er naar mijn mening dus vooral van af wat je zelf wilt. ik denk dat hdmi 2.0 dikke prima is om de ps5 games op goede kwaliteit te kunnen draaien. Het is alleen niet volledig future proof. (als ik het tabel in de vorige link moet geloven heb je bij bepaalde kleur instellingen op 60 ook al meer bandbreedte nodig dan een HDMI 2.0 kan bieden).

  Ik zou me ook nog wat meer verdiepen in de 27 response tijd. Dat klinkt vrij traag voor gaming. Dit kan er voor zorgen dat de frames sneller verversen dan dat de pixel van kleur kunnen veranderen. Hierdoor kan het beeld vervaagd worden vooral voor bewegende delen.

  Mijn uiteindelijke advies: Ik zou toch nog even wachten en kijken wat de PS5 nu daadwerkelijk gaat aanbieden. Of eventuele andere apparatuur wat je er aan wilt sluiten (misschien xbox / pc). Als de ps5 op release al wat tegen de max van je TV aan zit, klinkt het alsof je tv niet erg future proof zal zijn voor een eventuele ps5 pro.

 5. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  Dank voor jullie reacties! Daar kan ik iets mee. Ik zal vanavond even wat linkjes bekijken en reageren! Thanks!

 6. Anoniem -
  Anoniem-2510's avatar

  @A Gamer: 4K/120FPS hoef je echt niet te verwachten, dus zou mijn keuze nog niet laten afhangen van HDMI 2.1 of niet. Je mag blij zijn als ze 4K/60FPS halen met elke game op de PS5 en dan volstaat HDMI 2.0.

 7. Anoniem -
  Anoniem-3827's avatar

  @Anoniem-2510: Dirt 5 heeft al aangekondigd dat ze 120pfs zullen aanbieden op de ps5.

  Misschien dat het 1ste jaar niet zoveel gekeken zal worden naar 4k/120fps. Maar het zal met de jaren vast wel vaker gaan voorkomen.

  En als je nu toch het geld klaar heb liggen, dan kan je beter gelijk futureproof gaan en een tv met hdmi 2.1 halen.

  Ik zou dan voor de LGC9 gaan, echt een hele mooie top televisie. Was de beste 4k tv van 2019 en nu ook nog steeds.

 8. Anoniem -
  Anoniem-2338's avatar

  @Anoniem-3827: Dat is waar maar dat is een racegame die hebben minder graphics hoogtepunten nodig dan een bijv uncharted. Dus race games en fifa`s die krijgen een hogere fps. Maar de `verhalende games`moeten te veel inleveren voor een hogere fps qua graphic resolutie. En aangezien de meeste gamers alleen kijken naar de graphics word daar de meeste aandacht aan besteed voor een game te maken. En niet naar de fps. Hoger dan 60 gaat het voorlopig niet worden. De ps5 word nu pas ondersteund door 4K optimaal. Voordat de games de 120 fps gaan behalen zijn we wel een aantal jaar verder, verwacht ik zo. En waarschijnlijk komt de 8K je tegemoet dat die ondersteund word in de tijd.

 9. Anoniem -
  Anoniem-3361's avatar

  @Anoniem-3827: Zou mooi zijn als Dirt 5 daadwerkelijk 4K/120 FPS waarmaakt, maar met PS4 werd ook gezegd 60 FPS en we weten beide wat de realiteit is. En zoals poster boven me aangeeft, een racegame kan je niet vergelijken met de meeste andere genres. Ik denk dat je bij de meeste genres blij mag zijn als het 4K/60FPS wordt.

  Als hij het geld heeft en een tv vindt met HDMI 2.1 die hem aanstaat, dan zou ik ook voor die tv gaan uiteraard. Maar ik zou de keuze voor een bepaalde tv de komende generatie niet laten afhangen van HDMI 2.1, aangezien de kans groot is dat we 4K/120FPS niet gaan halen bij 95% van de games. En tegen de tijd dat je het wel nodig hebt, zijn er veel betere tv’s te krijgen en een stuk goedkoper tov nu.

 10. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  @Anoniem-6319:
  Grappig dat je precies tegen hetzelfde aanliep. Ja, ik snap de afweging die je gemaakt hebt. Als de launch titels (zelfs first party) op 30fps draaien, hoe reëel is dan de kans dat dit soort games op 120fps gaan draaien? Misschien inderdaad is het meer van toepassing voor een latere gen of PS5 Pro en negeert Sony het daarom in zijn tv line-up.

  @Anoniem-4515: Thanks. Wordt inderdaad haarfijn toegelicht wat de voordelen kunnen zijn. Maar ook een duidelijke relativering aan het eind dat 4K op 60fps ook gewoon goed te noemen is.

  @Jason28: Tja, ik denk best goed na over mijn interieur. Mijn tv staat het meest van de tijd uit, en het is best een groot ding. Hij kan niet niet opvallen. Dan is het fijn als het ding er mooi uitziet. De AF9 vind ik echt een mooi minimalistisch design hebben. Iets dat over 10 jaar nog steeds bij de tijd is. Ben het er wel mee eens dat het allemaal minder uitmaakt als je de tv ophangt. Ik zet ze op een meubel.

  @Qurx28: Dank voor je uitgebreide reactie. De bijgevoegde linkjes zijn inderdaad informatief. Het komt er eigenlijk op neer, zoals jij zegt, dat HDMI 2.1 niet per sé een vereiste is, en 60fps ook al heel wat is. Maar future proof is wat anders, met het oog op een PS5 Pro inderdaad. Aangaande input lag heb ik het volgende artikel gevonden: https://www.cnet.com/news/the-best-tv-for-gaming-in-2020-low-input-lag-high-picture-quality/ Dat lezende, is het verschil tussen 15ms en 27ms voor mij denk ik niet merkbaar. Ze geven eigenlijk aan dat alles onder de 40ms “goed is” en heel lage input lag alleen belangrijk is als je voor highscores gaat of speelt op hoger niveau etc. Ik speel nu R6 met m’n controller tegen allemaal kiddo’s met muis en keyboard. Dan is die input lag niet mijn grootste probleem denk ik 😛 (Ik hoop dat Sony dat eens aanpakt op de PS5!) Thanks voor je advies. Ik ga nog eens goed overwegen om een jaar te wachten met een nieuwe tv. Misschien dat ik ook nog even wacht met de aanschaf van een PS5, want heb daar met mijn huidige tv toch niet veel aan…

  @Anoniem-2510: Op de eerste PS5 misschien niet, maar op een eventuele PS5 Pro wellicht wel? Maar goed, dan is de vraag of ik dat het waard vind erop te wachten of 4K op 60fps goed genoeg vind.

  @Anoniem-3827: Ja, maar is dat 120fps op 4K of op 1080p? Want 120fps op 1080p kan ook via HDMI 2.0. Nu zijn Dirt games ook niet baanbrekend qua graphics, dus misschien lukt het hun wel om het op 4K te draaien.

  @Anoniem-2338: 8K heeft niemand nodig volgens mij. Heb liever dat 4K de standaard wordt en blijft. Voor de meeste titels zullen inderdaad graphics de voorkeur krijgen over fps, dat denk ik ook. In ieder geval totdat ze met de PS5 Pro komen…

  @Anoniem-3361: In het begin maakt het inderdaad niet uit voor de meeste games. Misschien in een latere fase pas.

  Thanks voor jullie hulp, en bedankt voor alle extra informatie. Ik ga er nog eens goed over nadenken. De LG C9 is overduidelijk de tv die je kiest met je brein. Ik heb er nog eens over getwijfeld.. Maar de vormgeving staat me niet aan. Dat is puur persoonlijk.. En ik vind het bij Sony een voordeel dat het geluid uit de tv’s goed is. Als ik het zo lees, twijfel ik nog steeds, of ik koop de tv nu, of ik koop de tv over een jaar. Ik moet gewoon afwegen of ik 60fps in 4K genoeg vind.maar ik ben verder geholpen. Het heeft niet veel haast, dus ik denk er nog even goed over na. Ik blijf het raar vinden dat de grootste console verkoper achterblijft in zijn line-up aan televisies wat gaming opties betreft, maar goed. Daar is niets aan te doen.

 11. Anoniem -
  Anoniem-1602's avatar

  @A Gamer: Graag gedaan! 🙂

 12. 480 XP
  Qurx28's avatar

  @A Gamer: Hey volgens mij halen we nu 2 dingen door elkaar. Er is iets als input lag en er is iets als response time. Het zijn totaal andere dingen.

  Input lag ben je wel bekend mee lijkt mij, je artikel ging daar ook over.
  Response time is de tijd dat een pixel nodig heeft om van 1 kleur naar een andere te kunnen veranderen.
  dus stel, je draait een game op 60 fps op een tv met 27 ms response time.
  60 fps houd in dat er ~16,67 ms tijd tussen frame zit die je tv laat zien.
  Maar je voelt het misschien al aankomen, de 27 ms is hoger dan de 16,67 ms. De tv heeft dus langer nodig om zijn kleuren te wisselen dan dat hij een nieuw frame laat zien.
  Dit effect merk je dan op je scherm met zogenoemde ‘Ghosting’. Je vorige frame blijft nog hangen in je nieuwe frame omdat de vorige eigenlijk nog niet helemaal klaar is. Effectief merk je dit door dat dingen blurry lijken bij bewegingen.

 13. Anoniem -
  Anoniem-1915's avatar

  PS5 is sowieso niet belangrijk, dus laat je niet gek maken.

 14. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  @Qurx28: ooh aha, dan hebben we het inderdaad over twee verschillende dingen. Thanks voor de uitleg. Ik bedoelde 27 ms input lag. Best logisch eigenlijk dat dat geen synoniemen van elkaar zijn. De response tijd van de tv is “near instantaneous” zie ik in reviews. Dus het probleem wat jij omschrijft van ghosting zal zich hier in ieder geval niet voordoen.

  Gisteren heb ik nog even een video bekeken waarin iemand de CX met andere tv’s vergelijkt zonder HDMI 2.1. Hij zegt dat je er niet blind op moet staren. Ja, er is een verschil tussen 120fps en 60fps, en een tv met en zonder VRR. Maar het is volgens hem niet zo dat een game op 4K 60fps onspeelbaar is, stottert of wat dan ook. Volgens hem is het voor een groot deel marketing en hij zei als je de A9G wil hebben, dat die uitstekende beeldkwaliteit heeft en je het niet moet laten afhangen van wel of geen HDMI 2.1. Games zullen standaard gewoon 4K 60fps zijn op consoles. Zeker in de beginjaren.

  Dat relativeert het allemaal ook wel een beetje. Games zullen nog steeds goed draaien op 4K 60fps. 120fps is niet de game changer die HDR wel was. Ik bestel deze week toch gewoon de Sony A9F. Gamen is immers ook niet het enige dat ik erop doe. Ik kijk ook veel films en sport en dat moet er volgens reviews geweldig uitzien op die tv 🙂

 15. Anoniem -
  Anoniem-6054's avatar

  hdmi 2.1 gaat de toekomst worden,dus je moet wel eentje halen die dat ondersteunt,want de ps5 zal dit ook hebben,wil je alles uit je tv en console halen,kzou toch naar de c9 kijken,scoort overal goed,is al voorbereid op de toekomst,de keuze is aan jou,maar je moet wel vooruit denken en kijken:)

 16. Anoniem -
  Anoniem-5181's avatar

  ik heb zelf de nieuwe Gallery (GX) gehaald van LG. https://www.lg.com/nl/televisies/lg-oled65gx6la en ik moet zeggen dat ik het wel degelijk merk op mijn ps4 Pro. uiteindelijk ligt het ook aan het aantal inch wat je wilt halen. 55 is in feite prima maar als je 65 kwijt kunt, zou ik dat overwegen. alles ziet er dan net wat gelikter uit. Tevens zitten op alle modellen van LG (Vanaf 2019) HDMI 2.1 en in dit geval VRR. De modellen van dit jaar zijn gemaakt voor de consoles lijkt het wel. als je dan een nieuwe tv koopt, doe het dan goed of spaar even wat langer.

 17. 6753 XP
  7th-son's avatar

  Ik zit zelf ook een beetje in hetzelfde schuitje. Eens wil ik over naar de volledige HDMI2.1, maar hoop dit pas te moeten doen zodra er daadwerkelijk wat stuk gaat in huis aan apparatuur.
  Mijn TV is nu een jaar of 5 oud, dus die is nog niet zo zeer aan vervanging toe, maar ik heb ook een receiver, die ik helaas 2 jaar geleden, voordat HDMI2.1 bekend werd, vervangen met een dolby atmos receiver, om future proof te zijn voor de PS5 (waar ik nu dus bang voor ben om niets aan te hebben met de PS5, maar dat is een ander verhaal).

  Ik denk, wat hier al gezegd word, dat er maar weinig games gebruik van de 4K/120Hz gaan maken. Alleen indi games, en hier en daar een uitschieter zoals dirt 5, en volgens mij ook de nieuwe COD. Eigenlijk zoals we met de PS4 pro ook al meemaakte, zo goed als niets in native 4K.
  Wat ik wel denk wat we gaan merken is met swtichen van resolutie of HDR aan/uit, dat dit een stuk sneller gaat met de hdmi 2.1.
  Gelukkig is dat geen game changer!

  Jammer dat sony met hun TV’s niet inspelen op de nieuwe generatie, ik dacht juist dat ze dit met de XH90 wel deden!
  Dus op dit moment zijn de enige de TV’s Samsung en LG?

 18. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  @Anoniem-5181: De Gallery Display is prachtig! Heb ik ook weleens naar gekeken. Gaaf hoe dun LG die tv heeft kunnen maken. Alleen dat is een tv die moet je gewoon aan de muur hangen. En persoonlijk vind ik dat je dan ook een kabelgoot in je muur moet frezen om de kabels volledig weg te werken. Zo’n gootje die je op de muur plakt verpest het hele idee van zo’n tv. Maar die laatste stap, daar wil ik niet aan, want dan moet ik m’n hele woonkamer weer opnieuw behangen. Daarom viel die voor mij af.. maar het design is geweldig en beeldkwaliteit super.

  @7th-son: Het ontbreken van HDMI 2.1 is geen probleem. De Xbox Series X is krachtiger dan de PS5, en gisteren heeft Microsoft aangekondigd dat de nieuwe Forza ook niet meer dan 60fps draait. De games die 120fps draaien op PS5, zullen op 1 hand te tellen zijn. Waarschijnlijk komt er in sommige games een performance mode, waarop je 120fps kunt spelen met 1080p. Meer niet… VRR is mooi, maar voornamelijk op pc. Games op consoles zijn gemaakt met een stabiele (lees: locked) framerate. Daar zul je dus niet veel van merken.

  HDMI 2.1 is een marketing hype. En weet je, al komt 120fps op 4K met de PS5 Pro.. voor sommige mensen maakt 60fps vs 120fps een groot verschil. Anderen merken er helemaal niets van. Het is niet de game changer die HDR wel was.. Ik zou op basis van wat ik de laatste week heb geleerd tegen je zeggen, lekker die tv houden totdat die stuk is, of er iets komt waarvoor het ’t waard is om te upgraden.

  Sony heeft overigens wel een paar HDMI 2.1 tv’s sinds dit jaar. Het duurste 8K model en een paar lower-end modellen. LG op alle nieuwe tv’s. En Samsung weet ik niet.

 19. Anoniem -
  Anoniem-2698's avatar

  LG CX kopen!

 20. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @A Gamer: het zal ook niet heel erg veel uit maken aankomende generatie, wat jij zegt.
  Misschien dat er halverwege weer een pro model komt, en het dan meer van toepassing is?

  En was er ook niet iets met hdr anders met HDMI 2.1?

 21. 1270 XP
  A Gamer's avatar

  @7th-son: Dynamic HDR wordt omschreven als een HDMI 2.1 feature, maar is ook al mogelijk met HDMI 2.0. Het is feitelijk HDR10+ en Dolby Vision, die t.o.v. standaard HDR een donker beeld met daarin 1 felle lichtbron anders benaderen dan een licht beeld met daarin een donkerder onderdeel.

  Het voordeel van HDMI 2.1 is echt vooral de 4K @ 120Hz en VRR. Waarbij de eerste misschien een rol speelt bij de PS5 Pro en nu vooral relevant is voor pc gamers met een videokaart van +/- €1000. En waarbij VRR volgens mij overbodig is voor consoles omdat games daarop draaien met een stabiele framerate. Een andere optie van HDMI 2.1 die wél handig is, is ALLM, waarbij de tv herkent of je games speelt en automatisch in game mode gaat. Maar je mist niets als je die feature niet hebt. Het betekent alleen dat je het handmatig moet switchen zoals je dat al jaren doet.

  Waarom denk je eigenlijk dat je receiver niet compatibel gaat zijn met de PS5? De enige feature omtrent geluid in HDMI 2.1 is eARC. Ik heb me er niet erg in verdiept, maar in 1 video die ik zag, werd de functie als niet heel belangrijk aangemerkt, omdat de audioformats die het toevoegt nog niet echt relevant zouden zijn.

 22. Anoniem -
  Anoniem-3430's avatar

  @Anoniem-5181:

  Heb sinds kort ook de 65GX, prachtig scherm aan de muur. Kost wat maar heb je ook wat

 23. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @A Gamer: gaat me meer om het feit dat als ik dan m’n PS5 rechtstreeks naar de tv moet aansluiten, wat ik niet wil

 24. 89 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  Weer hele volksstammen die zich blind staren op cijfertjes, cijfertjes die je in praktijk weinig tot niet terug zal zien.

  Koop gewoon een 4K Full LED LCD met een lage input lag, en bij voorkeur een Sony

 25. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @Gerard_Ingrid: full led LCD tv, wat is dat voor tv dan? En waarom een Sony?
  Het gaat niet alleen om de cijfertjes.
  Sommige mensen boeit het zich wel wat voor tv ze kopen, en wat de voor en nadelen er van zijn. Jij zal ergens anders meer op letten waar andere mensen denken van pfffff, is dat echt zo belangrijk dan?
  Dus wat een ander vind, moet een ander weten.

 26. Anoniem -
  Anoniem-8720's avatar

  Ik hoop dat ik je misschien wat verder zou kunnen helpen,hou het gewoon voorlopig nog bij je huidige Sony bravia,waarom? Omdat de huidige 4K tv,s en met name de oled en Qled niet de juiste licht opbrengst geven sterker nog je oude Sony doet dit waarschijnlijk beter en dat met gebruik van HDR het enige waar je natuurlijk wel op vooruit gaat dat is resolutie 4K is natuurlijk veel scherper dan fullhd maar dat hangt ook af hoe groot je scherm is,als je een scherm grote hebt van 40 ince dan valt het minder op dan als een scherm hebt van 55 ince.Ik zelf game op een 40 ince lg fullhd zowel met de ps4 als met de xbox ons s en beneden heb ik een Samsung 4K met 10 bit hdr daar heb ik the last of us2 op gespeeld en het enige verschil was met mijn lg waar ik normaal alles op speel de kleuren die maken meer verschil dan resolutie.De Sony bravia tv,s staan bekent om hun prachtige kleuren stel je kleuren goed in en je zult verbaasd staan hoe mooi de ps5 nog de graphics laat zien op je Sony bravia.

 27. 89 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  @7th-son: Er zit nogal verschil in kijkgenot tussen een Full LED en een Edge LED, kan geen linkjes plaatsen – lees je er maar op in.

 28. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @Gerard_Ingrid: ik denk dat je een full array local dimming led tv bedoel je waarschijnlijk? Full led tv bestaat namelijk nog steeds niet.
  En niet zeggen ja dat is het zelfde, want dat is niet zo. Je wil advies geven aan iemand zonder de complete benaming te geven, waardoor je op van alles zou kunnen komen op google. Als mensen er geen verstand van hebben en dat wel willen weten is het juist handig om specifieker te zijn in je uitleg.

 29. 89 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  @7th-son: full array local dimming is weer iets anders.

 30. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @Gerard_Ingrid: je zegt dat ik me er op in moet lezen, maar ik denk dat jij duidelijker moet wezen, of je er meer op in moet lezen.
  Quote: “Tussen de verschillende LED tv’s zijn grote verschillen:
  De achtergrondverlichting in tv’s die LED tv’s noemen bestaan in twee basis versies:
  Full LED (of Array LED) en Edge Lit.”

  Zoveel kom je de term “full led” ook niet tegen, en is het gewoon een beknopte benaming voor full array..

 31. 89 XP
  Gerard_Ingrid's avatar

  @7th-son: Full LED en Edge LED zijn 2 algemeen gebruikte schermen, de term die jij aanhaalt, daarmee kun je iedere LED afzonderlijk dimmen of juist heel helder zetten om zwartwaardes te verbeteren.

 32. 6753 XP
  7th-son's avatar

  @Gerard_Ingrid: geef eens een duidelijk voorbeeld dan? Zoals ik al aan geef, ik kan er niets over vinden, afgezien wat ik net post

 33. 351 XP
  Undergod's avatar

  Geen zorgen, je kan later met de PS6 nog steeds overschakelen op een HDMI2.1 toestel.

  Maar ondertussen zie ik dat je al behoorlijke support gekregen hebt.
  Het belangrijkste is, hoe je je bij een nieuwe tv voelt wanneer je hem ziet pronken in de winkel, en daar zijn de Sony Bravia’s toch wel top in.
  HDMI 2.1 is om native 4K-beelden in 120f/sec weer te kunnen geven.
  Hoe belangrijk is dat voor je, wetende dat de nextgen-consoles zich het beste thuis voelen of zijn afgestemd op native 4K 60f/sec?
  HDMI2.1 is mooi voor de toekomst, wetende dat maar weinig games deze standaard zullen halen, en tegen dat je console dit kan halen, heb je al veel betere HDMI 2.1-modellen uit.
  Als ik jou was, zou ik een Sony Bravia nemen en die LG C9 laten voor wat het is.
  Die Bravia´s zijn betoverend, en ik heb er spijt van dat deze met zijn tweeduizend euro net boven mijn budget lag.
  Ik zou gaan voor de Bravia.