Forum

Topic: Sony XH90/92 / Samsung Q90T

Anoniem's avatar

Ik mag deze week m’n ps5 ophalen en ben daarom aan het kijken voor een nieuwe tv. Ik weet dat hier al het één en ander over gezegd is en dat hier gelukkige LG OLED gebruikers zijn, maar ik vroeg me af of er ook mensen ervaring hebben met bovenstaande tv’s.

OLED wordt m voor mij niet vanwege de reflectie daglicht in mijn woonkamer. Dus ik ben al een tijdje aan het twijfelen tussen bovenstaande tv’s. De Sony is nu afgeprijsd naar €850, maar ik lees van alles over een probleem met de hdmi 2.1 support en dat de tv dat mogelijk niet voor elkaar gaat krijgen. Nou twijfel ik of ik überhaupt het verschil ga zien tussen 60 en 120 fps, maar ik wil in ieder geval de mogelijkheid hebben. Weet iemand hier wat meer van? Er zou een update voor deze tv geweest zijn, maar ik vind geen verhalen van na de update. Voor de Samsung zou ik nog een paar maanden door moeten sparen en ik wil eigenlijk niet meer wachten, haha. De LG Nanocell serie zou wel binnen de prijsklasse (voor nu) vallen, alleen vind ik de zwartwaardes beduidend minder dan bij deze modellen.

Ervaringen of tips in het algemeen voor een nieuwe tv zijn zeer gewaardeerd.

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

13 reacties

 1. 621 XP
  RobanosSmatros's avatar

  Ik ervaar het niet wat je zegt over het licht dus. Voor mij is nog steeds die oled beste keuze
  Anders zou ik voor de Samsung gaan heb daarvoor prettige ervaringen gehad met mijn Samsung tv

 2. 3474 XP
  PBJ85's avatar

  Wij hebben een Samsung gehad en laatst overgestapt naar een maatje grote van LG. Voor mij geeft de LG een beter beeld en geluid en vind ik de tv beter werken. Maar dit is puur gebaseerd op een PS4 (base model)

 3. Anoniem -
  Anoniem-2868's avatar

  @PBJ85: ps4 base model ondersteunt niet eens 4k toch? tenminste de menu’s etc niet.

 4. 3474 XP
  PBJ85's avatar

  @Anoniem-2868: klopt… ik game nog lekker 1080p 😉 TV kan wel 4k aan…

 5. Anoniem -
  Anoniem-7394's avatar

  Zelf heb ik de Q90T een aantal maanden (helaas nog niet met PS5), maar niks dan lof over het scherm. Prachtige kleuren, zeer lage inputlag, 120FPS en redelijke zwart waarden in game mode. Als je film / serie kijkt zijn de zwart waarden vele malen beter. Wel raad ik aan (als je de Q90T kiest) even op internet de beste settings te zoeken. Je zult er geen spijt van krijgen!

 6. Anoniem -
  Anoniem-2161's avatar

  120fps, niet nodig…
  Sony, slechte kwaliteitstandaarden…
  Samsung, it is…

 7. Anoniem -
  Anoniem-8942's avatar

  De Q90T en eigenlijk ook de LG CX zijn een klasse hoger en duurder. Beide geven beter beeld op motion na. De XH90 is voor de prijs niet mis natuurlijk. Er zijn meerdere updates verschenen voor 4K120hz om het iets minder blurry te doen laten lijken. (vooral bij tekst zoals gebruik als PC) op te merken. VRR staat vooralsnog steeds gepland maar best een TV kopen van wat die al kan.

  Eventueel kun je nog wachten tot de nieuwe modellen in 2 maanden uitkomen zoals de X90J die al die problemen niet gaat hebben en op ieder vlak een verbetering is van de H. (iets meer dimming zones, grote sprong in beeldverwerking, krachtigere cpu..)

 8. 45 XP
  Tranquilo's avatar

  Brdankt voor de info. Ik verwacht dat wat ik ook kies het sws een grote vooruitgang wordt t.o.v. mijn huidige 1080p 50 Hz tv. Maar het blijft vanwege de hoge kostprijs een lastige keuze welke tv te nemen en ik wil er minimaal weer een jaar of 6 mee vooruit kunnen. Deze week maar is de knoop doorhakken 🙂

 9. 263 XP
  TommyNL's avatar

  @Anoniem-2161: nou ik denk dat dat persoonlijke voorkeuren zijn. Ik heb zelf een Sony en ben daar super tevreden over. Dus voor mij geldt, Sony it is..
  Maar voor iemand anders is het weer Samsung.

 10. 263 XP
  TommyNL's avatar
 11. 263 XP
  TommyNL's avatar

  @Tranquilo: Ik zou ook even gebruiker reviews op internet lezen en tweakers ofzo bekijken.
  Ikzelf ben een groot fan van het Sony beeldscherm. Mijn broertje heeft LG en zweert daar weer bij.

 12. Anoniem -
  Anoniem-5297's avatar

  wou dat ik jullie problemen had 😀

 13. Anoniem -
  Anoniem-2602's avatar

  Blije bezitter van een Sony 75XH9005, met nu nog een PS4 pro, later dit jaar met een PS5. Ik heb ook nog een LG Oled staan uit 2016 (55EV) met burn in. Dus voor mij sowieso nooit meer een OLED qua inbranden. Maar sowieso springt de Sony er boven uit. Niet qua blacklevel uiteraard, maar op alle andere vlakken wel (input lag, kleur, etc.).