Forum

Topic: update zonder bluraydrive

Anoniem's avatar

hallo,
Ik weet eigenlijk het antwoord al maar wil toch 100% zeker weten of het niet misschien mogelijk is.

Heb een ps4 hier waarvan de bluraydrive ontbrak, ook het dochterbord. Ik weet dat die is ‘getrouwd’ met het moederbord en dat er dan geen communicatie is. Ook zat er geen harde schijf in.

Nu heb ik een andere harde schijf erin gedaan en een andere bluraydrive en je raad het al, kan niet de firmware installeren die er als laatste op stond ( 7.02 in dit geval).

Mijn vraag:
Is er een mogelijkheid de firmware te installeren ZONDER de bluraydrive te moeten programmeren? Zo niet wat kost het om dat wel te laten doen?

Groetjes

Anoniem reageren

Je bent niet ingelogd op PSX-Sense, heb je wel een account? Dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? Klik hier om te registreren of post anoniem hieronder.

7 reacties

 1. 439 XP
  Qurx28's avatar

  Ik ben hier zeker niet bekent mee dus wellicht een domme suggestie, maar kan je niet firmware installeren/updaten via usb? Of is daar het “dochterbord” voor nodig? (ik weet niet wat dochterboard inhoud)

 2. Anoniem -
  Anoniem-691's avatar

  Updaten kan alleen via usb of wifi. Updaten moet na mijn mening gewoon werken, wel of geen BR drive. Verder weet ik niet wat je gestripte ps4 mist, je verhaal is een beetje vaag.

 3. 6 XP
  Tysonb's avatar

  Mijn verhaal is niet vaag, ik zoek iemand die er verstand van heeft die weet precies wat ik bedoel. Toch bedankt voor je tijd maar zoek iemand die er echt verstand van heeft.

 4. 6457 XP
  7th-son's avatar

  @Tysonb: misschien even navragen op een adresje waar ze ps4s repareren? Ik denk dat je daar meer kans hebt op een duidelijk en correct antwoord dan dat je hier kan krijgen.

 5. Anoniem -
  Anoniem-1998's avatar

  Ook ik vind je ook maar een beetje vaag. Je zal je verhaal toch echt iets moeten verduidelijken en meer informatie moeten geven. Als jij jezelf nu zo slim vindt wat doe je dan hier.? Je had dit beter op een andere site kunnen vragen waar meer mensen samen komen zoals jij.

 6. 1786 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  @Anoniem-1998: Verhaal is duidelijk zat. Hij heeft een Ps4 met ontbrekende bluray- en harddrive, en wil die werkend krijgen zonder werkende bluraydrive.

  OT: Volgens mij is dit niet mogelijk aangezien de Ps4 net als de Ps3 updates niet kan installeren als bepaalde componenten niet reageren. Met een volledige firmware installatie is dat waarschijnlijk hetzelfde. Zolang je bluray drive niet werkt zal die firmware installatie niet lukken. De nieuwe bluray drive werkend krijgen kan denk ik ook niet meer aangezien je de IC chip van de oorspronkelijke drive niet meer hebt. Een nieuwe drive installeren met nieuw bord is wel mogelijk zolang je de IC chip van de oorspronkelijke drive op dat nieuwe bord soldeert. Maar aangezien je die niet meer hebt…

 7. Anoniem -
  Anoniem-7187's avatar

  @Scrappy-_-coco0:

  Dat is jouw mening. Ook ik vind dat je meer details nodig hebt om te helpen.

  Heeft hij het moederbord gecontroleerd/doorgemeten op defecten…?

  (andere bluraydrive) is dit een ps4 BR-rom drive of gewoon zomaar een speler uit de winkel…?

  Welke versie ps4 met welke versie BR-rom drive…?

  Misschien is het mogelijk om de ontbrekende conectie tussen het moederbord en dochterbord om te lijden door een paar simpele draadjes te solderen. Ik heb 4 ps4’s thuis liggen. Maar ik kan dit niet uittesten op deze 4 consoles omdat deze nu weer werkend zijn.